Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima opent Week van het geld

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden geeft maandagochtend 13 september in aanwezigheid van circa 200 kinderen het startsein voor de 'Week van het geld' op het Frederiksplein te Amsterdam. Tijdens de Week van het geld staat omgaan met geld centraal. Het programma is voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

De Week van het geld is een initiatief van CentiQ, Wijzer in geldzaken, SchoolTV en het Nibud om het financiële bewustzijn van kinderen in het basisonderwijs te bevorderen. Er zijn onder meer gastlessen op basisscholen en gratis spaarblikken voor kinderen. Daarnaast organiseert het Geldmuseum een speciaal programma en SchoolTV besteedt in haar programma's aandacht aan het onderwerp.

Prinses Máxima spreekt na het startsein in het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank met kinderen van de ASVO school uit Amsterdam. De leerlingen presenteren een collage over geld die zij hebben gemaakt. Ook ontmoet de Prinses een aantal organisatoren van de Week van het geld.

Het platform CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.

Prinses Máxima is sinds 1 september 2010 erevoorzitter van CentiQ, Wijzer in geldzaken.