Gemeente Baarn

Fietsinformatiedag voor senioren
Fietsende senioren

Op maandag 13 september 2010 wordt voor de eerste keer in Baarn een speciale Fietsinformatiedag voor senioren georganiseerd. In een ontspannen sfeer kunnen 70-plussers hun verkeerskennis en fietsvaardigheden opfrissen.

De Fietsinformatiedag voor senioren wordt georganiseerd door de gemeente Baarn in samenwerking met de Fietsersbond en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht. De Fietsinformatiedag is bedoeld voor de senioren-fietser die nog lang en op een veilige manier aan het verkeer wil deelnemen.

Programma
De Fietsinformatiedag wordt maandag 13 september gehouden in Het Poorthuis, Kerkstraat 28 in Baarn, van 9.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de dag wordt aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en komen diverse verkeerssituaties aan bod. De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties geoefend. Ook is er een fietsspecialist aanwezig die kijkt of de fietsen van de deelnemers goed zijn afgesteld. Ten slotte kunnen de deelnemers een reactietest, een zicht- en gehoortest laten afnemen. Als laatste onderdeel is een korte fietstocht door Baarn gepland, waarbij aandacht besteed wordt aan diverse verkeerssituaties. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Aanmelden
De dag, inclusief koffie/thee en lunch is gratis. Belangstellenden voor de Fietsinformatiedag kunnen zich aanmelden bij de Fietsersbond, via internet www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. of telefonisch op telefoonnummer 030-2918114. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen en deelname is op eigen risico.