Ingezonden persbericht


Krimp vraagt om Europese aanpak

DEN HAAG, 7 september 2010 - Krimp en andere gevolgen van demografische verandering zoals vergrijzing, integratie van minderheden en uitdijende steden vragen, anders dan vaak wordt gedacht, om een Europese aanpak. Innovatieve oplossingen uit andere landen blijven vaak onbenut. Dat is een gemiste kans. Op haar jaarconferentie zet het European Urban Knowledge Network (EUKN) vernieuwende Europese 'good practices' en nieuwe beleid in de schijnwerpers. De conferentie vindt plaats in Boedapest op 13 en 14 september 2010.

Steden in Europa en daarbuiten zien krimp en vergrijzing als een kans om te vernieuwen. Door slimmere diensten aan te bieden, diensten met andere gemeenten te delen of duurzamer te bouwen. De EUKN conferentie belicht nieuwe benaderingen die zich in de praktijk hebben bewezen. EUKN is een stedelijk netwerk van vijftien EU-lidstaten dat een brug slaat tussen onderzoek, beleid en praktijk. Het netwerk stimuleert de uitwisseling van kennis en ervaring. De jaarconferentie en de onlangs vernieuwde e-biliotheek op www.eukn.org vormen een inspiratiebron voor stedelijke professionals in heel Europa.

Op de EUKN jaarconferentie gaan toponderzoekers en nationale en Europese beleidsmakers in op de ruimtelijke en sociale gevolgen van demografische verandering voor steden. In diverse workshops kunnen lokale beleidsmakers en projectmanagers ervaringen uitwisselen en kennis nemen van praktijkvoorbeelden uit Boedapest en andere Europese steden. De conferentie dient als opstap naar de topconferentie over demografische verandering die onder het Hongaarse EU-voorzitterschap in april 2011 zal plaatsvinden.

EUKN nodigt u uit deel te nemen aan de jaarconferentie. Zie voor meer details het bijgevoegde programma of kijk op www.eukn.org.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht