Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, dinsdag 7 september 2010


- Persbericht -

De chemie van de penis

Prof.dr. Meuleman over het verband tussen leefstijl en erectiestoornissen

Op maandag 13 september ontvangt het Rode Hoed Wetenschapscafé prof.dr. Eric Meuleman. De hoogleraar andrologische urologie spreekt over de seksualiteit van de man. Maar liefst veertig procent van de mannen met een erectiestoornis blijkt te weinig te bewegen en er ongezonde eetgewoonten op na te houden. Meuleman wil meer aandacht geven aan de samenhang van het zogenoemde metabool syndroom en de leefstijl van mannen met een erectiestoornis.

Meuleman richtte in 2003 de eerste mannenpolikliniek in Nederland op met integrale zorg voor mannen met seksuele klachten. Momenteel is hij werkzaam in het VU medisch centrum waar inmiddels ook een mannenpolikliniek aanwezig is. Het Rode Hoed wetenschapscafé zal plaatsvinden op maandag 13 september om 20:00 in de Grote Zaal. De zaal is open vanaf 19:30.

Moderator: Simon Rozendaal (wetenschapsjournalist Elsevier). Het Wetenschapscafé is een initiatief van De Rode Hoed, i.s.m. prof.dr. G.J.B. van Ommen (CMSB), artsenwebsite Care4Cure, VU medisch centrum-VUconnected, en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor MSD, AMC-UvA, Leids Universitair Medisch Centrum, Centre for Society and Genomics, Netherlands Genomics Initiative, BIOKÉ, Novartis. Kaarten ¤ 5,00 en ¤ 4,00 (CJP/studenten/Stadspas/65+) online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Incl. kopje thee/koffie alleen vóór aanvang. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde Persbericht -


Noot voor redacties