Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Fiets jij maandag 13 september ook naar je werk?

Programma Europese Mobiliteitsweek Leidschendam-Voorburg 13 t/m 18 september 2010

Groen licht voor duurzame mobiliteit

Van 13 t/m 18 september 2010 is de Europese Mobiliteitsweek (voorheen Week van de Vooruitgang). Het doel van de week is om alternatieve en duurzame mobiliteit te promoten. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. Onze gemeente organiseert verschillende activiteiten.

Maandag 13 september: Fiets-naar-je-werk-dag
De gemeente roept alle medewerkers en bestuurders op om die dag op de fiets naar het werk te komen.

Woensdag 15 september: Band op spanning
Van 9.30 tot 17.00 uur kunnen mensen bij winkelcentrum Leidsenhage gratis hun bandenspanning laten controleren. Waar nodig worden banden direct bijgevuld. Met de juiste bandenspanning is het rijden veiliger, slijten banden minder snel en wordt minder brandstof verbruikt. Dit scheelt in de kosten en spaart het milieu door lagere uitstoot van uitlaatgassen en CO2.

Donderdag 16 september: Schoolbrengdag
Kinderen gaan zo veel mogelijk lopend, op de fiets of met de step naar school. In Leidschendam-Voorburg doen zes scholen mee aan deze door Stadsgewest Haaglanden georganiseerde actie. Wethouder Schellings van Onderwijs bezoekt één van de deelnemende scholen en reikt een presentje aan de kinderen uit.

Vrijdag 17 september: Autodeeldag
Wethouder Van Ostaijen (Verkeer en Vervoer) neemt één van de drie nieuwe autodeelplaatsen van Greenwheels in Voorburg in gebruik. Gedeeld Autogebruik berust op de simpele gedachte dat men zonder het bezit van een auto er toch gebruik van kan maken. 'Autodaten' betekent minder parkeerplaatsen en meer groen en speelgelegenheid.

Zaterdag 18 september: Groene Hartmarkt
Duurzame mobiliteit en een duurzame leefstijl in het algemeen staan centraal tijdens de Groene Hartmarkt op de Damlaan van 10.00 tot 16.00 uur.
Een greep uit de onderwerpen en organisaties die op de Groene Hartmarkt aan bod komen:

- Rijden op aardgas

- Tijdreizen (de duurzame reisplanner van Haaglanden)
- Autodelen

- Elektrische fietsen

- Fietskoerier

- Subsidieregeling duurzame energievoorzieningen
- Leverancier van zonnepanelen

- Fietsknooppunten