IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 13 t/m vrijdag 17 september 2010
19.00-21.00 uur


* Maandag 13 september
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

August Hans de Boef, wordt op 18 september door de vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte benoemd tot Vrijdenker van 2010. Den Boef is literatuurwetenschapper en docent-onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn meest recente boek 'Oh god, er is geen god´ bevat Multatuli's ideeën over religie, hertaald in hedendaags Nederlands.


* Dinsdag 14 september
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Te gast bij Jurgen Maas is oud-hoofdredacteur van Vrij Nederland Emile Fallaux. Hij heeft als theaterregisseur veel succes in de Verenigde Staten.


* Woensdag 15 september
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Kunsthistorica en journaliste Renée Steenbergen over haar boek 'De Nieuwe Mecenas'. Hoe de samenstelling van ons nieuwe kabinet ook wordt, het is denkbaar dat er stevig op cultuur zal worden bezuinigd ('linkse hobby's'). In haar boek laat Steenbergen zestig internationale particuliere gevers, stichtingen en fondsenwervers aan het woord over het hoe en waarom van hun financiële betrokkenheid bij de kunsten.


* Donderdag 16 september
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller praat met Robert Oey. Hij maakte de muzikale documentaire ´De Leugen´, over het drama rond de nationaliteit van Ayaan Hirsi Ali.


* Vrijdag 17 september
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Sterrenkundige dr. Dap Hartmann (1960) houdt zaterdag 18 september de Anton Constandselezing onder de titel 'De rijkdom der verbeelding'. Hij is ook de geestelijke vader van het computerschaakprogramma Dappet, waar prominente schakers (o.a. Max Pam) al diverse malen de strijd mee aan bonden.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl http://www.salto.nl>


IKON