RTL Group

Ambitieuze designers hopen op doorbraak in 'Project Catwalk'

Zestien talentvolle modeontwerpers willen niets liever dan doorbreken in de fashion scene. Hoe zij er alles aan doen om die droom te laten uitkomen, is te zien in een nieuwe Amerikaanse reeks van 'Project Catwalk', vanaf maandag 13 september bij RTL 5.

De start van de serie vindt plaats in New York. De designers maken hier voor het eerst kennis met elkaar én met de mensen die hen kunnen maken of breken: de jury. Net als in voorgaande seizoenen bestaat die uit: supermodel Heidi Klum, topontwerper Michael Kors en Nina Garcia, fashion director van de Amerikaanse Marie Claire. Elke aflevering beoordelen zij de ontwerpen van de talenten. Daarbij krijgen ze hulp van diverse gastjuryleden, onder wie tv-ster Nicole Richie, ontwerpster Isabel Toledo, actrice Jessica Alba en Marie Claire-hoofdredacteur Joanna Coles. Natuurlijk staan de deelnemers er niet alleen voor; zij worden zoals altijd bijgestaan door mentor Tim Gunn.

De winnaar van Project Catwalk krijgt niet alleen veel media-aandacht, maar wint verder onder meer een pagina in Marie Claire en honderdduizend dollar voor het opzetten van een eigen modelijn. Maar voor het zover is, werken de kandidaten elke week aan een ander kledingstuk en doen ze er alles aan om die felbegeerde plek in de finale te behalen.

Uitzending RTL 5: vanaf maandag 13 september wekelijks tussen 21.30 en 22.25 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718406 of via marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.