Nation-E lanceert eerste mobiele laadstation voor elektrische auto's: Angel Car®

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20100913 --

Nation-E AG, het Zwitserse bedrijf voor energieopslag, smart metering en niveauregeling onthult eerste uitvinding ter wereld voor mobiel laden – NationMobile Angel Car®.

Nation-E heeft het eerste mobiele laadsysteem voor elektrische auto's ontwikkeld. Hiermee wordt de technologie geboden voor het laden van batterijen bij elektrische voertuigen die panne op de weg hebben. Hoewel de infrastructuur voor elektrische auto´s zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling vindt, hebben regeringen doelstellingen gesteld om de groei hiervan te stimuleren, in een poging om e-mobiliteit in de volgende tien jaar als een alternatief middel van transport te presenteren. Met het autoconcept van Nation-E wordt er een kernoplossing geboden om de “zorgen te onderdrukken”, waarmee het rijden van elektrische auto's realistisch wordt zonder dat er enorme, nieuwe infrastructuren hoeven te worden ingezet.

De technologie achter het concept is simpel, maar effectief en doet denken aan de eerste hulp service bij pech op de weg, als een grote vrachtwagen met een enorme batterij via een buis een voertuig met panne oplaadt, zodat dit de reis kan voortzetten naar een dichtbijzijnd laadstation. Het mobiele laadsysteem van Nation-E kan op iedere standaard serviceauto worden geïnstalleerd of op een speciale mobiele eenheid van Angel Car".

Deze speciale mobiele service unit van Angel Car is uitgerust met een on-board 230V oplader waarmee een voertuig met panne binnen 15 minuten met 2-3 kWh geladen kan worden, wat staat voor een extra 30 km rijden.

De communicatie tussen het voertuig met pech en de Angel Car wordt mogelijk gemaakt door middel van het gamma bovenkant managementsysteem voor batterijen van Nation-E’. Met dit systeem worden de parameters en verificatietoestemmingen van de autobatterij omgezet en bestudeerd. Zo wordt de hoeveelheid en intensiteit van de energie bepaald voor de snelle lading van het voertuig met pech. Deze hyperintelligente eenheid heeft een aanraakscherm waarmee de energiestroom gecontroleerd wordt.

Nation-E heeft deze oplossing ontwikkeld dankzij haar ervaring in grote schaal batterijmanagementsystemen. Het bedrijf heeft de NationMobile Angel Car® in september in Brussel aan belangrijke topzakenlieden in de industrie en aan politici gedemonstreerd.

De mobiele showroom van Nation-E rijdt op dit moment door Europa, en bezoekt een groot aantal tentoonstellingen en shows. Voor meer gegevens, ga svp naar www.Nation-E.com

Het bedrijf Nation-E is eigendom van de heer Daniel Jammer, een ondernemer, industrieel en specialist in de luchtvaartindustrie. De heer Jammer was de grootste fabrikant van titanium ter wereld. Nu besteedt de heer Jammer aanzienlijke gelden aan schone tech-entiteiten, zoals Nation-E.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6426112&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Karina Goldberg,+13479351936
kg@nation-e.com