Europese Unie verstrekt goedkeuring voor nieuwe 'ivemend'® (fosaprepitant) 150 mg in één dosis van MSD voor preventie van misselijkheid en braken bij chemotherapie

UITSLUITEND VOOR EUROPESE MEDIA

WHITEHOUSE STATION, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- 20100913 --

Merck (MSD buiten de Verenigde Staten en Canada) heeft vandaag aangekondigd dat de Europese Unie het in de handel brengen van de nieuwe behandeling met één dosis 'Ivemend'® (fosaprepitant) 150 mg. heeft goedgekeurd. Fosaprepitant wordt gebruikt bij volwassenen in combinatie met andere geneesmiddelen tegen misselijkheid ter preventie van acute en latere misselijkheid en braken. Deze symptomen gaan gepaard met zeer hoog emetogene chemotherapie (HEC) op basis van cisplatine en matig emetogene chemotherapie (MEC). In tegenstelling tot fosaprepitant 115 mg, dat uitsluitend wordt toegediend op dag 1 van een chemotherapiekuur met capsules aprepitant op dag 2 en dag 3, wordt de enkele dosis fosaprepitant 150 mg alleen toegediend op dag 1 van de chemotherapiekuur; op dag 2 en dag 3 zijn geen capsules van emend (aprepitant) meer nodig. Fosaprepitant is niet onderzocht voor behandeling van bestaande misselijkheid en braken en is gecontraïndiceerd voor patiënten die hypergevoelig zijn voor een van de bestanddelen van het product. De goedkeuring voor fosaprepitant geldt voor de 27 lidstaten van de Europese Unie en voor Noorwegen en IJsland. Fosaprepitant zal later dit jaar beschikbaar zijn.

“Misselijkheid en braken zijn ernstige bijwerkingen voor kankerpatiënten die chemotherapie krijgen", aldus Steven M. Grunberg, M.D., professor in de geneeskunde en farmacologie aan de University of Vermont. "Fosaprepitant behoort tot de in de richtlijnen aanbevolen verzorging met geneesmiddelen tegen misselijkheid bij de daarvoor geschikte patiënten. De introductie van ivemend 150 mg zal artsen de flexibiliteit geven om een kuur te kiezen op basis van de individuele noden van onze patiënten.”

MSD

Het huidige MSD is een mondiale toonaangever op het vlak van gezondheidszorg. Het bedrijf draagt bij aan het welzijn van de wereld. MSD is een handelnaam van Merck & Co., Inc. met hoofdkantoor in Whitehouse Station, N.J., VS. Met onze geneesmiddelen op recept of voorschrift, vaccins, biologics, producten voor persoonlijke verzorging en voor de veeartsenij en dierenverzorging werken wij samen met onze klanten aan de levering van vernieuwende oplossingen voor de gezondheid. Wij zijn werkzaam in meer dan 140 landen. Onze inzet voor betere toegang tot geneeskunde en geneesmiddelen tonen wij aan via verreikende beleidslijnen, programma´s en samenwerkingsverbanden. Zie voor meer informatie www.msd.com.

Emend (aprepitant) en ivemend (fosaprepitant)

Aprepitant en fosaprepitant zijn geregistreerd voor de preventie van acute en latere misselijkheid en braken die gepaard gaan met hoog emetogene chemotherapie op basis van cisplatine voor volwassen kankerpatiënten en de preventie van misselijkheid en braken ten gevolge van matig emetogene chemotherapie voor volwassen kankerpatiënten.

Zowel aprepitant als fosaprepitant worden gegeven met andere geneesmiddelen tegen misselijkheid in een combinatietherapie.

Toekomstgerichte verklaring van Merck

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen binnen de betekenis van de safe-harbor-bepalingen in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 van de VS. Deze verklaringen behandelen, zonder beperking, de voordelen van de fusie tussen Merck en Schering-Plough, inclusief toekomstige financiële en bedrijfsresultaten, de plannen van het gefuseerde bedrijf, doelen, verwachtingen en bedoelingen, naast andere verklaringen die geen historische feiten zijn. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het management van Merck en zijn onderhevig aan aanzienlijke risico´s en onzekerheden.

Werkelijke resultaten kunnen verschillen van die vermeld in de toekomstgerichte verklaringen.

De volgende factoren kunnen onder meer ertoe leiden dat werkelijke resultaten verschillen van die vermeld in de toekomstgerichte verklaringen: de mogelijkheid dat de verwachte synergie van de fusie tussen Merck en Schering-Plough niet wordt gerealiseerd of niet wordt gerealiseerd binnen de verwachte periode, de gevolgen van regulering van de farmaceutische sector en wetgeving inzake gezondheidszorg, het risico dat de integratie van de bedrijven niet succesvol zal zijn, het uiteenvallen van de fusie waardoor het moeilijker zal worden om klanten en operationele relaties te behouden, het vermogen van Merck om toekomstige marktomstandigheden accuraat te voorspellen, afhankelijkheid van de doeltreffendheid van de bescherming voor vernieuwende producten van Merck via octrooien en andere middelen, het risico van nieuwe en gewijzigde reguleringen en overheidsbeslissingen in de VS en andere landen en mogelijke rechtszaken en/of regulatorische acties.

Merck verplicht zich niet om een toekomstgerichte verklaring publiek te actualiseren, ongeacht of er sprake is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere factoren. Bijkomende factoren waardoor resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen, zijn te lezen in het jaarverslag over 2009 van Merck op Form 10-K en de andere documenten die het bedrijf bij de financiële toezichthouder in de VS (SEC) heeft ingediend en te lezen zijn op de website van de SEC (www.sec.gov).

# # #

EMEND® is een gedeponeerd handelsmerk van Merck Sharp & Dohme Corp., een dochterbedrijf van Merck & Co., Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MSD
Media:
Monique Mols, +31 412 665440
Ali Kresge, 267-305-8234
of
Beleggers:

Joe Romanelli, 908-423-5088

Ticker_symbol NYSE:MRK