Havenziekenhuis
13 september; COPD informatiebijeenkomst Havenziekenhuis

Op vrijdag 13 september organiseert de polikliniek Longziekten & Tuberculose van het Havenziekenhuis van 15.00 tot 17.00 uur een speciale informatiebijeenkomst over COPD.

COPD is een ernstige ziekte van de longen en de luchtwegen. Bij COPD zijn de luchtwegen vernauwd door een ontsteking en bij een ernstige vorm zijn de longen beschadigd. De longen van COPD patiënten functioneren niet goed en herstellen zich nooit meer. COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen met COPD komen adem tekort, bijvoorbeeld als zij extra inspanningen verrichten zoals traplopen en boodschappen dragen. Maar ook dagelijkse dingen als wassen, aankleden, eten en deelname aan het sociale leven kunnen problemen opleveren.

Tijdens de informatiemiddag legt longarts Mennema uit wat COPD inhoudt. Verder vertelt een longverpleegkundige over het belang van stoppen met roken en hoe je dit aanpakt. Een diëtiste en een fysiotherapeut geven tips over goede voeding en voldoende beweging.
De informatiebijeenkomst is op vrijdag 13 september van 15.00 tot 17.00 uur in het Havenziekenhuis. COPD-patiënten, hun partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Wilt u ook komen of meer informatie? U kunt bellen naar 010 - 404 38 97 of u stuurt een e-mail naar j.de.viet@havenziekenhuis.nl. Het gehele programma vindt u op www.havenziekenhuis.nl.

Longartsen en - verpleegkundigen Havenziekenhuis Rotterdam

#

Over het Havenziekenhuis #

Operatie verbouwing
#

Tropenpoli
#

Zorg met aandacht

Nieuws RSS Feeds

Jaarbericht 2009 uit lees meer »

Zomernummer patiëntenmagazine Op Koers is uit lees meer »

Patiënten hoeven geen WK-wedstrijd te missen lees meer »

KinderHaven Special, bestel nu lees meer »

Loes Luca boegbeeld in campagne Havenziekenhuis lees meer »

Legitimatie verplicht

lees meer »

Contact
Havenziekenhuis:
Haringvliet 2
3011TD, Rotterdam

010 - 404 33 00
Travel Clinic:
0900 - 50 34 090
(EUR 0,15 per minuut)


---

@ Onze website |
@ Disclaimer |
@ Privacystatement
Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een dochteronderneming van Erasmus MC