Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LIBéMA INVESTEERT IN NIEUWE KLIMATTRACTIE IN VELDHOVEN: KLIMRIJK DE BUITENJAN

Klimrijk De Buitenjan opent medio september. Geschikt voor kinderen en volwassenen.

Veldhoven, dinsdag 13 juli 2010 - Libémaa is - in samenwerking met de Gemeente Veldhoven, Proviincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) - gestart met het realiseren van een ecoloogische klimattractie in de bossen van Veldhoven. Klimrijk De Buitenjan opent medio september voor het publiek. In totaal wordt ruim ¤ 250.000 geïnvesteerd in het projject dat deel uit gaat maken van de reeds bestaande groepsaccommodatie De Buitenjan, eveneens onderdeel van Libéma.

Brabant is vanaf medio september een nieuwe dagattractie rijker. Libéma, exploitant van onder meer Dierenrijk (Nuenen) en Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek), is gestart met de aanleg van Klimrijk De Buitenjan. Het ecologische klimbos wordt gerealiseerd in de bossen op het terrein van groepsaccommodatie De Buitenjan, maar wordt ook toegankelijk voor niet-gasten van dit voormalige klooster. Gasten vanaf 1,30 meter kunnen hun klimkunsten uitvoeren op vier verschillende parcoursen met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van de routes varieert van 110 tot 170 meter en omvatten vijftig verschillende hindernissen. Op de laagste route klimmen en klauteren sportievelingen op 1 meter hoogte. Op de hoogste route hangen de grootste avonturiers 8 meter in de lucht. Klimmers worden continue gezekerd en begeleid door gekwalificeerde instructeurs, waardoor zij zich veilig kunnen uitleven. In het bos wordt ook een horecagelegenheid gerealiseerd inclusief terras met uitkijk op de klim mers. Prijzen voor een dag klimmen gaan variëren tussen ¤¬ 10,50 en ¤ 17,50 per persoon. Naast individuele bezoeekers, verwacht het park ook veel groepen. Scholieren van het basis en voortgezet onderwijs uit Veldhoven worden, dankzij de gemeente Veldhoven, in de gelegenheid gesteld om op gezette tijden gratis te komen klimmen. In totaal kunnen honderd klimmers tegelijkertijd actief bezig zijn.

Ecologisch gebouwd
Klimrijk De Buitenjan staat garant voor plezier in het bos met respect voor de natuur. Bij de totstandkoming van het klimbos zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. De parcoursen zijn gebouwd zonder schade toe te brengen aan de bomen of de omgeving. Er is bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van spijkers, maar van klemmen om de klimconstructies te bouwen. Exploitant Libéma verwacht jaarlijks 27.500 gasten in Klimrijk De Buitenjan. Het klimbos is geschikt voor een dagje weg met het hele gezin, verjaardagsfeestjes, bedrijfsuitjes en teambuildingsdagen. Groepen kunnen na afloop overnachten in de bestaande groepsaccommodatie.



Ingezonden persbericht