Vodafone Nederland daagt Lewis Hamilton uit

26/08/2010 10:39

Vodafone Libertel NV

Vodafone Nederland daagt Lewis Hamilton uit

F1 coureur racet tegen Vodafone's mobiele datanetwerk

26 augustus, 2010 - Vodafone Nederland heeft Vodafone McLaren Mercedes Formule 1 coureur Lewis Hamilton uitgedaagd om tegen het recent geüpgrade datanetwerk van Vodafone te racen. Op maandag 13 september zal Lewis Hamilton op Schiphol de strijd aangaan. De race gaat tussen het snelle mobiele datanetwerk van Vodafone en in totaal 28.800 Facebook gebruikers. Facebook gebruikers kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de race door hun profielfoto te uploaden op een virtuele F1 wagen. De download tijd die het netwerk van Vodafone nodig heeft om de virtuele F1 wagen met deze duizenden profielfoto's te vullen, is de tijd die Lewis Hamilton moet verslaan in zijn Formule 1 wagen. De deelnemers kunnen de race op 13 september via een livestream op Facebook volgen. De race is niet publiekelijk toegankelijk.

Door de snelheidsupgrade naar 28.8 Mbps die Vodafone op 21 juni 2010 aankondigde, kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijkertijd gebruik maken van hogere snelheden. Hiermee zorgt Vodafone voor verbetering van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk, waardoor het bedrijf het enorme mobiele dataverbruik kan blijven faciliteren. Met deze upgrade behoort Vodafone's mobiele datanetwerk tot de top van Europa. Vanaf heden is het al mogelijk om in (delen van) Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag met een theoretische maximale snelheid van 28.8 Mbps, mobiel te internetten. Dit is 2 keer zo snel als de momenteel beschikbare maximale theoretische snelheid op de Nederlandse markt.

28.8 Mbps is de maximaal haalbare theoretische snelheid. De daadwerkelijk ervaren snelheid voor gebruikers is echter sterk afhankelijk van de locatie en omgevingsfactoren. Zo is dekking en snelheid buiten meestal beter dan binnen in een kantoorgebouw, de trein of de auto. Daarnaast kan het type modem of het aantal gelijktijdige gebruikers de snelheid beïnvloeden.

Voor meer informatie over de race ga naar www.facebookvshamilton.nl. Meer informatie over het netwerk van Vodafone is te vinden via: http://www.vodafone.nl/datanetwerk

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld, met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over 5 continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen wereldwijd. Per 30 juni 2010 heeft Vodafone proportioneel ruim 347 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.





http://www.vodafone.nl/datanetwerk