Ingezonden persbericht


Feminiene waarden

als inspiratiebron

voor het nieuwe ondernemen

PERSBERICHT

Bijna 1 miljoen zelfstandige ondernemers houden het vliegwiel van de Nederlandse economie op gang. Met grote flexibiliteit weten zij in te spelen op de veranderende vraag van de markt.

In dit ondernemerslandschap nemen vrouwen een sterk groeiend aandeel in. Werkvoldoening, een goede work-life balance, het creëren van duurzame waarde, samenwerken en delen met anderen zijn voor vrouwen belangrijker dan groei, winst, command en control. Met deze eigen opvatting van het ondernemerschap dragen zij de spelregels aan voor een nieuwe economie.

De Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs nodigt belangstellende medeondernemers uit voor het programma WATER GEVEN EN OOGSTEN! - Feminiene waarden als inspiratiebron voor het nieuwe ondernemen, dat op maandag 13 september plaatsvindt in het Auditorium van de Rabobank te Utrecht.

Het programma maakt deel uit van een reeks bijeenkomsten met als thema 'Entrepreneurship that matters', die de SVE organiseert in het kader van haar 25-jarig bestaan.

In WATER GEVEN EN OOGSTEN! kijken vier sprekers naar het veranderende ondernemerslandschap, de kleur die feminiene waarden daaraan geven en het gezicht van de nieuwe ondernemer. Zo zal Paul Dirken, directeur Bedrijven van Rabobank, ingaan op de stille kracht van de flexibele ondernemer.

Over nieuwe waarden en competenties van de ondernemer van de toekomst wisselen Mirjam van Praag (directeur Amsterdam Center for Entrepreneurship) en Annemarie de Jong (director De Baak Change en columnist FD) van gedachten.

De stelling van Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, is: 'Als wijzelf veranderen, kan de wereld veranderen'. Met inbreng van deelnemers in de zaal maakt hij duidelijk dat betrokken ondernemen veel vanzelfsprekender is dan velen denken.

Afsluitend geeft Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, zijn visie op de ondernemer van de toekomst.

Met behulp van video-interviews en een enquête onder 50 SVE-onderneemsters wordt in de loop van het programma het profiel geschetst van 'de ondernemer die het verschil maakt'.

Tijdschema

15.30 uur Inloop met koffie of thee

16.00 uur Aanvang zaalprogramma

ca. 17.45 uur Afsluiting zaalprogramma

18.00 uur Borrel en buffet

Informatie, aanmelding en deelnemerskosten

Het programma is open voor ondernemers en belangstellenden.

Voor informatie: secretariaat SVE, telefoon 033-4341003, e-mail info@sve.nl

Aanmelden via www.sve.nl

Deelnemerskosten ¤ 30.

Locatie

Auditorium Rabobank, Croeselaan 28, Utrecht, op 10 minuten loopafstand van Utrecht CS.