Ingezonden persbericht


Persbericht

2 september 2010

Studenten uit meer dan 40 landen studeren af aan Maastricht School of Management

MAASTRICHT - Op maandag 13 september a.s. vindt bij Maastricht School of Management de jaarlijkse Graduation Ceremony plaats. Dit jaar behaalden ruim 700 studenten afkomstig uit meer dan 40 landen hun Master, MBA, MPhil of DBA diploma bij MSM in Maastricht of bij een van de 25 MSM partner instituten in het buitenland.

De MSM Graduation aan het Endepolsdomein 150 is ieder jaar weer een bont spektakel van 'gowns, caps en tassels'. Het merendeel van de MSM studenten komt van buiten de EU. Dit levert een kleurrijk geheel op van traditionele kleding uit verre landen en culturen. Net als voorgaande jaren zullen ook dit jaar een aantal ambassadeurs aanwezig zijn om persoonlijk hun felicitaties over te brengen aan de studenten uit hun land.

MSM dankt haar bestaansrecht aan het belang van internationaal onderwijs met een sterke interculturele dimensie in een globaliserende wereld. Met haar activiteiten in Maastricht en op de verschillende buitenlandse locaties levert MSM een grote bijdrage aan de internationalisering van de provincie Limburg. Met het afstuderen van deze groep studenten krijgen de provincie Limburg en de stad Maastricht er een indrukwekkend aantal internationale ambassadeurs bij.

Ook internationaal bedrijfsleven goed vertegenwoordigd De jaarlijkse graduation ceremonie kent een vast protocol. Nadat alle gasten hebben plaats genomen in de Conference Hall, het auditorium van MSM, maken de 'graduates' in vol ornaat hun entree. Op volgorde van senioriteit volgt de processie van de faculteitsleden met de Dean van MSM. Namens het MSM bestuur opent drs. P.R.H.M. (René) van der Linden deze bijzondere bijeenkomst.

Voorafgaand aan de diploma uitreiking spreken Drs. F.C.G.M. Timmermans,voormalig staatssecretaris van Buitenlandse zaken, Vekuii Reinhard Rukoro, CEO van de First National Bank van Namibië en Advocaat-generaal aan het Hoge Gerechtshof in Namibië, en Salum Shamte, Managing Director van Katani Ltd. in Tanzania. Het feit dat laatstgenoemde een alumnus is van Maastricht School of Management maakt hem tot een voorbeeld voor de afstuderenden.

Philip Houben Award
Traditiegetrouw wordt ook dit jaar de Philip Houben Award uitgereikt aan die student die tot de 'top-ten graduates' behoort en die zich onderscheidt als waardig vertegenwoordiger van Maastricht en MSM.

Mr. P.J.I.M. (Philip) Houben was burgemeester van Maastricht van 1985 tot 2002. Zijn grote inzet voor de stad en haar internationale uitstraling maakte hem bijzonder populair. Gedurende zijn ambtsperiode veranderde Maastricht van een provinciaal gebeuren tot een prestigieuze stad met internationale allure en met een stuwende dynamiek in de Maas-Rijn Euregio. De stad verkreeg wereldfaam met het ondertekenen van het Verdrag van Maastricht op 7 februari 1992 in het gouvernement te Maastricht. Hiermee werd de stad Maastricht in de wereld in één keer op de kaart gezet.

De Philip Houben Award bestaat uit een oorkonde en sculptuur naar ontwerp van de bekende Maastrichtse kunstenaar Appie Drielsma.

Maastricht School of Management - sinds 1952

Maastricht School of Management is al bijna zestig jaar een toonaangevend internationaal instituut voor post-universitair onderwijs. Vanuit haar missie - hoogwaardig management onderwijs zo breed mogelijk toegankelijk maken voor studenten uit landen in ontwikkeling - biedt MSM betaalbaar, internationaal geaccrediteerd, Engelstalig management onderwijs. In de loop der jaren heeft MSM zich ontwikkeld tot een Center of Excellence voor opkomende economieën en ontwikkelingslanden.

Veel oud-studenten hebben inmiddels vooraanstaande posities bij de overheid, in het bedrijfsleven of in de politiek in hun geboorteland en zijn op die manier in staat om met de tijdens hun opleiding opgedane kennis en ervaring een professionele bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun land.

Met haar internationale faculteit en meer dan 2500 postgraduate studenten, is MSM de grootste en meest internationale zelfstandige business school van Nederland. Naast haar campus in Maastricht biedt MSM ook opleidingen aan in Albanië, China, Czech Republic, Egypte, Ghana, Jemen, Jordanië, Kazakstan, Kenia, Koeweit, Maleisië, Malawi, Namibië, Oeganda, Peru, Roemenië, Rwanda, Saoedi-Arabië, Suriname, Tanzania, Turkije, Vietnam, Zambia en Zimbabwe.

Met een actieve alumnigemeenschap staat MSM centraal in een wereldwijd kennisnetwerk dat door studenten, docenten en oud-studenten aangewend wordt.

De Graduation Ceremony op 13 september zal plaatsvinden in twee sessies. De ochtend sessie begint om 9.30 uur en de middag sessie om 14.30 in de Conference Hall aan het Endepolsdomein 150 in Maastricht. De cremonie is via live streaming te volgen op www.msm.nl. Deze service wordt met name aangeboden om de familie en bekenden van de studenten, veelal aan de andere kant van de wereld, getuige te laten zijn van dit bijzondere evenement.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / einde persbericht / / / / / / / / / / / / / / / / / /



Ingezonden persbericht