Ingezonden persbericht


HUMAN OBA Live
met Theodor Holman
19.00-20.00 uur op Radio 5

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal.


---

Maandag 13 september
Hoofdgast August Hans den Boef, wordt op 18 september door de vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte benoemd tot Vrijdenker van 2010. Den Boef is literatuurwetenschapper en docent- onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Publiceerde 'Nederland Seculier!' en 'God als Hype', dwarse notities over religieus Nederland. Zijn meest recente boek 'Oh god, er is geen god, bevat Multatuli's ideeën over religie, hertaald in hedendaags Nederlands.

Onno Blom publicist en biograaf van o.a. Jan Wolkers over Literatuur.

Rondetafelgesprek over actualiteiten o.l.v. Theodor Holman met Stephan Sanders, columnist van Vrij Nederland en Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer
---

Woensdag 15 september

Hoofdgast: kunsthistorica en journaliste Renée Steenbergen over haar boek 'De Nieuwe Mecenas'

Hoe de samenstelling van ons nieuwe kabinet ook wordt, het is denkbaar dat er stevig op cultuur gaat worden bezuinigd ('linkse hobby's'). In haar boek 'De Nieuwe Mecenas' laat Renée Steenbergen zestig internationale particuliere gevers, stichtingen en fondsenwervers aan het woord over het hoe en waarom van hun financiële betrokkenheid bij de kunsten.

Chris van der Heijden, historicus met commentaar

Rondetafelgesprek over actualiteiten o.l.v. Theodor Holman met o.a. Gawie Keyser Vrijdag 17 september
Hoofdgast: sterrenkundige dr Dap Hartmann (1960), houdt morgen, zaterdag 18 september de Anton Constandse-lezing onder de titel 'De rijkdom der verbeelding'. Hij is ook de geestelijke vader van het computerschaakprogramma Dappet, waar prominente schakers al diverse malen de strijd mee aanbonden. Dap Hartmann is universitair docent innovatiemanagement aan de Technische Universiteit van Delft.

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Rondetafelgesprek over politieke actualiteiten o.l.v. Theodor Holman met Chris Rutenfrans en Judit Neurink midden oosten correspondent van Trouw in Irak
---

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)