Ingezonden persbericht


Persbericht

6 september 2010

Start uitzending documentairereeks Zuid-Hollands Welvaren

Op 13 september wordt om 17.23u de eerste aflevering van de documentairereeks ZuidHollands Welvaren uitgezonden bij RTV West. Enige tijd later starten de uitzendingen bij RTV Rijnmond. Zuid-Holland is zowel in het heden als het verleden onlosmakelijk verbonden met haar vaarwegnetwerk. Het is een voor Nederland unieke verzameling meren, plassen, zeearmen en vaarwegen. De serie is geproduceerd in het kader van het themajaar cultuur 2010 van de provincie ZuidHolland `Leve de vaarwegen en Waterlinies!'. In 6 afleveringen van 15 minuten maakt het publiek kennis met dit historisch vaarwegnetwerk, haar gebruikers in het heden en het verleden, kunstwerken als bruggen, sluizen en veerverbindingen, historische schepen én het water als historisch verdedigingswerk. Samen vormen zij Zuid-Hollands welvaren. Het historisch vaarwegnetwerk biedt de moderne recreant een prachtig decor voor vaar-, fiets- en wandeltochten. De stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland wil met dit project de bekendhei d van en kennis over het historisch vaarwegnet van Zuid-Holland bij de ZuidHollandse bevolking vergroten. De kijker gaat op reis over de Zuid-Hollandse historische vaarwegen. Onderweg passeren allerlei kenmerkende elementen voor het Zuid-Hollands vaarwegnetwerk. Iedere aflevering heeft een andere invalshoek: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Historische vaarwegen in Zuid-Holland Trekvaarten en jaagpaden Veerverbindingen, sluizen en bruggen Historische havens Zuid-Hollands varend erfgoed De Hollandse Waterlinie in Zuid-Holland

De serie is geproduceerd door Worx Media en Op Koers! in opdracht van Stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland, VSB Fonds, Fonds Schiedam-Vlaardingen en het Van Ravesteyn Fonds zorgden voor de financiering van de productie. Na uitzending van alle afleveringen wordt de serie voor uitzending ter beschikking gesteld aan Zuid-Hollandse lokale omroepen. Tevens wordt er van de serie een DVD `Zuid-Hollands Welvaren' uitgebracht. Deze DVD is voor 19,95 incl. BTW te bestellen via www.opkoers.nl.

De Stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland heeft tot doel om de kansen die er voor cultuur en recreatie in Zuid-Holland liggen, om te zetten in acties die een groei in culturele en recreatieve kwaliteit en kwantiteit tot gevolg hebben. Tevens streeft de stichting naar een symbiose van cultuur en recreatie in Zuid-Holland.