Ingezonden persbericht


Persbericht, maandag 13 september 2010

Arla Foods Nederland introduceert FSC-pakken voor biozuivel

Nijkerk - Arla Foods Nederland introduceert vanaf deze week FSC-verpakkingen voor haar biologische zuivelproducten. Voortaan zijn alle liter- en halveliter-pakken van de biologische Arla-zuivel gemaakt van FSC-gecertificeerd karton.

FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer). Het FSC-keurmerk garandeert dat de grondstof voor de kartonnen verpakking afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. In bossen is veel CO2 vastgelegd. De Arla-verpakkingen van biologische zuivel dragen het FSC Mix-label: het papier is gemaakt van minimaal 50% pulp (hout) van een FSC-gecertificeerde bron, de overige pulp bestaat uit gerecycled materiaal en/of hout uit FSC-gecontroleerde bronnen. Arla's leverancier van verpakkingen is gecertificeerd voor de systemen FSC (Mixed Sources) en PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification).

Dichter bij de natuur
De FSC-verpakkingen komen voort uit Arla's duurzaamheidsprogramma 'Dichter bij de natuur'. De zuivelonderneming uit Nijkerk wil in 2020 klimaatneutraal zijn voor verpakkingen, productie en transport. In de periode 2005-2009 heeft Arla de CO2-uitstoot daarvan al teruggebracht met 23%. "Als er een keuze is, gebruiken wij verpakkingen die minder belastend zijn voor het klimaat", zegt Marc Ligthart, Managing Director van Arla Foods Nederland.

Arla's duurzaamheidsprogramma 'Dichter bij de natuur' heeft betekenis voor alle facetten van de bedrijfsvoering: melk, ingrediënten, verpakkingen, productie, distributie maar ook de interne organisatie en cultuur. Daarbij is de focus gericht op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, op het tegengaan van verspilling, op klimaat en milieu, duurzame landbouw en op dierenwelzijn. Dat is een proces van voortdurende verbetering.

Arla Foods Nederland (440 medewerkers) bestaat uit twee onderdelen: Arla Foods B.V. voor dagverse zuivel uit Nijkerk en Arla Foods amba voor de kaasspecialiteiten uit Scandinavië. De missie is: "Natuurlijke zuivelproducten voor iedereen bereikbaar maken". Arla Foods Nederland is nummer 2 in de Nederlandse markt voor dagverse zuivel. Het bedrijf voert sterke merken zoals Friesche Vlag, Arla, Milk & Fruit, Breaker, Arla Apetina en Castello. Naast merkproducten levert Arla Foods Nederland zuivel voor huismerken. De onderneming is onderdeel van Arla Foods, een zuivelcoöperatie van 8000 melkveehouders in Denemarken en Zweden en de grootste producent van biologische zuivel in de wereld.


- Einde persbericht -

Noot voor de redactie (