Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

()

Kenia 's werelds beste 'eco-bestemming'

Reeuwijk, 13 september 2010 - Kenia is begin juni tijdens de World Travel Fair in Shanghai verkozen tot 's werelds 'beste bestemming voor eco-toerisme'.

Kenia krijgt met deze benoeming als eco-vriendelijke bestemming een extra boost. Vorig jaar won Kenia in Hong Kong ook een award en dit jaar behaalt Kenia, na een kritisch oordeel van de jury, de eerste plaats op de ranglijst en laat hiermee Zuid-Afrika en Egypte achter zich. De jury bestond uit 250 experts op het gebied van toerisme in de verschillende sectoren: hotels, touroperators, reisagenten, airlines, toerisme kantoren (vvv's) en de media.

Deze prestatie is een positieve ontwikkeling voor het toerisme naar Kenia en laat zien dat Kenia een opkomende bestemming is en in een bijzonder goed daglicht staat bij Chinese reizigers.

Hoe heeft Kenia deze award verwezenlijkt? Het initiatief komt voornamelijk vanuit de hotels en lodges. Dit komt terug in het gebruik van zonne-energie, recyclen van afval en het conserveren van water. Dit is echter pas een enkele greep uit de vele initiatieven. In het binnenland wordt er gebruik gemaakt van een zonne-energiesysteem voor elektriciteit en het opwarmen van water. Hotels en lodges scheiden en recyclen het afval, en van het groenafval maken zij compost voor de bestrooiing van hun groentetuinen. Het vloeibare afval wordt terug gegeven aan de natuur door het afvalwater te recyclen in aangelegde waddenlandschappen. Voor het conserveren van water worden maatregelingen getroffen zoals het installeren van lage druk douches, bepaalde tijden voor het pompen van water en het promoten van recyclen.

Over Kenia

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh's en aaah's. Ze is het thuis van 'the Big Five'; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.nl

###

Noot voor de redactie (