Ingezonden persbericht


Tripwire LANCEERT remediation manager VOOR GEAUTOMATISEERDE compliance EN totalE controlE

Tripwire Enterprise 8.0 voorziet in geautomatiseerd configuratieherstel en bescherming van bedrijfskritische IT-infrastructuren en gevoelige data

Amsterdam, 13 september 2010 - Tripwire, Inc., wereldwijd leverancier van automatiseringsoplossingen voor IT-beveiliging en compliancy, lanceert versie 8 van Tripwire Enterprise. Dit is de toonaangevende oplossing voor configuratiecontrole en bestandsintegriteitsmonitoring. Een nieuw onderdeel van Tripwire Enterprise 8.0 is Remediation Manager. Deze biedt de mogelijkheid om configuratiefouten die door de Compliance Policy Manager van Tripwire Enterprise zijn gemeld, automatisch te repareren. Daardoor kunnen organisaties er op een efficiënte en kosteneffectieve manier voor zorgen dat hun IT-systemen voldoen aan interne beleidsregels en officiële regelgeving.

Met Tripwire Enterprise 8.0 zijn afwijkingen van tientallen beleidsregels, waaronder PCI, SOX, NERC en FISMA, eenvoudig te corrigeren. In veel gevallen realiseren organisaties een enorme tijdwinst doordat de oplossing de correcties in enkele minuten doorvoert. Normaal gesproken kan dit uren in beslag nemen. Remediation Manager is in staat tot 98 procent van foute configuratietesten te herstellen, afhankelijk van het beleidstype. Remediation Manager draait op platforms als Windows, Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux en Solaris. Tripwire Enterprise 8.0 stelt organisaties in staat om:
* hun systemen te beschermen met Tripwire Enterprise Compliance Policy Manager. Dit onderdeel brengt bedrijfskritische infrastructuren in lijn met geldende standaarden, beveiligingsrichtlijnen van leveranciers, beveiligingsbenchmarks en best practices;
* wijzigingen en afwijkingen op verschillende platforms en in verschillende configuraties te detecteren met File Integrity Manager. Dit onderdeel scant belangrijke bestanden real-time en ontdekt direct wijzigingen die mogelijk gevaar opleveren voor de veiligheid;
* afwijkingen snel en efficiënt te corrigeren met Remediation Manager. Dit gebeurt op basis van controleerbare controleprocessen en werkstromen. Remediation Manager is een krachtige oplossing voor het terugdringen van de benodigde tijd voor het corrigeren van configuraties en het reduceren van de risico's van foutieve configuraties die een mogelijk gevaar opleveren.

Tripwire Enterprise 8.0 breidt de mogelijkheden van de Tripwire VIA(TM)-oplossing verder uit. Deze veelomvattende suite voor bestandsintegriteit, beleidscompliancy en log- en eventmanagement is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het proactief realiseren van compliance, het terugdringen van risico's en het bereiken van operationele controle door:
* zichtbaarheid: gemelde fouten uit beleidstesten raken makkelijk 'zoek' in de dagelijkse operationele hectiek. Daardoor is er geen duidelijk zicht meer op het 'wie, wat en wanneer' van die fouten en is een organisatie niet voorbereid op een audit. Remediation Manager voorziet in workflow-tracking, goedkeuringen en constante zichtbaarheid van onjuiste of licht afwijkende configuratie-items;
* informatie: met Tripwire Enterprise 8.0 heeft Tripwire zijn uitgebreide adviesbibliotheek met herstelinformatie getransformeerd in proactieve tools voor snel herstel van foutieve configuraties, zodat ze voldoen aan auditeisen;
* automatisering: Remediation Manager automatiseert belangrijke, maar geestdodende en tijdrovende taken. Daarnaast zorgt de oplossing voor traceability en accuratesse, wat een brug slaat tussen operationele teams en compliance-medewerkers.

"Onze klanten vertrouwen op Tripwire Enterprise als een strategische oplossing voor het beveiligen van configuraties en het borgen van de compliance van bedrijfskritische infrastructuren. Wij doen dit op basis van regels als PCI DSS of beveiligingsstandaarden als FISMA", zegt Rob Warmack, Senior Director of International Marketing van Tripwire. "Met Remediation Manager bieden we een geautomatiseerde manier om configuratieproblemen centraal te herstellen en de beveiligingsrisico's te reduceren. We doen dit proactief, voordat klanten een beveiligingsinbreuk ervaren of niet slagen voor een audit. Dit alles zonder de tijd en kosten van handmatig IT-beheer. Klanten die de oplossing hebben getest, becijferen dat het product zich binnen een jaar terugbetaalt."

Organisaties hebben tevens toegang tot real-time statusrapporten die de voortgang van herstelopdrachten volgen. Daardoor zijn alle leden van operationele teams en compliance-afdelingen altijd geïnformeerd en voorbereid op audits. Overige mogelijkheden van Tripwire Enterprise 8.0 zijn ondersteuning van het Security Content Automation Protocol (SCAP) voor het Federal Desktop Core Configuration-mandaat van de Amerikaanse overheid. Daarnaast ondersteunt Tripwire Enterprise 8.0 Microsoft Windows Server 2008 R2 en Red Hat Enterprise Linux 5.4. Verder is Tripwire Enterprise 8.0 FIPS 140-2-gecertificeerd. De Center for Internet Security-beleidsregels zijn opnieuw gecertificeerd, zodat ze nieuwe beveiligingscontent bieden voor 28 platforms, applicaties en devices.

Beschikbaarheid
Remediation Manager is per direct beschikbaar als een per server add-on voor bestaande Tripwire Enterprise implementaties of als gebundelde oplossing. Meer informatie is beschikbaar op www.tripwire.com.

Over Tripwire
Tripwire is wereldwijd leverancier van oplossingen voor IT-beveiliging en compliancy-automatisering. Tripwire-oplossingen helpen bedrijven en overheidsinstellingen bij het beheer van hun IT-infrastructuur. Meer dan zevenduizend klanten in 86 landen vertrouwen op de geïntegreerde Tripwire-oplossingen. Tripwire VIA, een reeks van oplossingen voor bestandsintegriteit, beleids-compliancy en log- en eventbeheer, helpt bedrijven bij compliancy, het terugdringen van risico's en het bereiken van operationele controle op basis van Visibility, Intelligence en Automation (VIA). Voor meer informatie: www.tripwire.com.

###




Ingezonden persbericht