Ingezonden persbericht


Persbericht
Recordpoging Halli Galli spelen geslaagd met 471 deelnemers

Almere, 13 september 2010 - Samen met 471 kinderen en volwassenen speelde 999 Games gisteren het spel Halli Galli. Hiermee vestigde de spellenfabrikant een nieuw record. De geslaagde recordpoging vond plaats in het kader van het jaarlijkse evenement Speeldag NL in Hoorn. Doel was om het record van 2009, toen 423 deelnemers samen De Kolonisten van Catan Junior speelden, te breken.

De centrale tent van Speeldag NL kenmerkte zich zondag rond de klok van half drie door gezellige chaos. De honderden toegestroomde kinderen en andere spellenliefhebbers zochten naar een plekje aan een van de tafels. Alle tafels in de tent vulden zich al gauw, waardoor de hoop groeide om het eerdere record van 423 deelnemers te breken.

Hilariteit in de tent
Na het startschot vlogen de decibellen door de tent. "Vooral door de Halli Galli-bel waarop je moet drukken als je een treffende combinatie ziet liggen. Maar ook door de verbale uitspattingen van de deelnemers. Halli Galli gaat nu eenmaal gepaard met hilariteit! Het was maar goed dat we oordopjes hebben uitgedeeld," vertelt Peter Christoph van 999 Games.

Niet eerder hebben zoveel mensen tegelijkertijd Halli Galli gespeeld in Nederland. De inzet was om het staande record te verbreken. Dat record is tijdens de eerste editie van Speeldag NL gevestigd. "Het is met glans gelukt door de inzet van alle spellenliefhebbers," zegt Christoph. Hoewel het volgens 999 Games een hele klus wordt om dit record weer te verbeteren, gaat de spellenfabrikant volgend jaar de uitdaging graag weer aan.

Speeldag NL
De recordpoging vond plaats tijdens de tweede editie van Speeldag NL in het Noord-Hollandse Hoorn. Op de nationale speeldag voor kinderen van 4 tot 14 jaar, is van alles te doen, te beleven en te ontdekken. 999 Games organiseerde niet alleen een recordpoging, ook in de demonstratietent konden kinderen en volwassenen hun favoriete en nieuwe spellen de hele dag door spelen.

Over Halli Galli
Halli Galli is een spectaculair reactiespel voor kinderen. Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen. Halli Galli is niet alleen leerzaam voor jonge kinderen, maar ook vermaak voor studenten of families die even een eenvoudig, gezellig spelletje tussendoor willen spelen. Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten met één of meer vruchten erop. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op eerder omgedraaide kaarten, zodat er altijd maar één kaart zichtbaar is. Zijn van een bepaalde vrucht precies 5 exemplaren zichtbaar? Druk dan zo snel mogelijk op de bel. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over?


- Einde bericht -