Provincie Antwerpen


13/09/2010

50% van alle scholen bekent kleur

Nu alle gegevens verzameld en verwerkt zijn en het nieuwe schooljaar is aangebroken is het cijfer dat we kregen ongelooflijk!

In onze huidige samenleving staat de globalisering en de uitwisseling tussen culturen meer en meer centraal. Ook scholen, leerkrachten en leerlingen krijgen steeds vaker te maken met deze globale wereld. Daarom promoten en ondersteunen Kleur Bekennen en Kleur Bekennen Kids mondiale vorming en actief wereldburgerschap in het onderwijs. Hierbij ligt de focus op thema's als Noord-Zuidverhoudingen, duurzame ontwikkeling, mensenrechteneducatie, vredesopvoeding, verdraagzaamheid en interculturaliteit.

In het schooljaar 2009 - 2010 hebben 217 scholen van de provincie Antwerpen gebruik gemaakt van Kleur Bekennen en Kleur Bekennen Kids. Heel concreet komt dit neer op 142 scholen van het basisonderwijs en 72 scholen van het secundair onderwijs. Daarnaast hebben over de jaren heen 1 op 2 scholen de weg naar beide programma's gevonden.

Als momenteel 50% van de scholen gebruik maken van Kleur Bekennen en Kleur Bekennen Kids, wil dit ook zeggen dat er nog werk aan de winkel is. Maar zoals deze 50% reeds aantoont is dat stilzitten niet in onze woordenboek staat, we zijn dan ook druk bezig met actieve promotie om zo nog meer scholen te overtuigen.

Kleur Bekennen en Kleur Bekennen Kids Antwerpen willen mondiale vorming en actief wereldburgerschap in het onderwijs promoten, stimuleren en vooral financieel en inhoudelijk ondersteunen. Kleur Bekennen is een gezamenlijk project van de minister van Ontwikkelingssamenwerking, de Belgische Technische Coöperatie, de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommisie en heeft als doelgroep: de derde graad van het basisonderwijs en de drie graden van het secundair onderwijs. Kleur Bekennen Kids Antwerpen is een extra project van de provincie Antwerpen en heeft als doelgroep het kleuteronderwijs en de eerste en tweede graad van het basisonderwijs.