Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 13 september 2010

Succesvol seizoen voor motorcoureur Joop Timmer

Motorracetalent Joop Timmer heeft een succesvol seizoen achter de rug. Zo wist hij in de eerste race voor het Open Nederlands Kampioenschap in Francorchamps de vierde plaats te pakken in de supersportklasse. Ook de race tijdens de Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft ging boven verwachting goed. De veelbelovende motorcoureur klopt op de deur van de top van de Nederlandse motorsport.

Open Nederlands Kampioenschap
Dankzij zijn zesde kwalificatietijd mocht Timmer tijdens het Open Nederlands Kampioenschap vanaf de tweede rij starten. Timmer vertelt: "De race ging erg goed, halverwege kwam ik in gevecht om de 4e plaats met Twan van Poppel. Toen ik bij het uitkomen van een snelle bocht op de witte lijn belandde ging het nog bijna mis. Ik besloot mijn vijfde plaats te accepteren en de race op safe uit te rijden. In de laatste ronde ging van Poppel echter onderuit, en zo werd ik alsnog 4e." Nog nooit is Timmer zo dicht bij een podiumplek gekomen in deze zware klasse waarin de concurrentie hevig is.

De tweede race verliep minder voorspoedig: met een crash van 160km/u in de eerste ronde waren alle kansen op een goed resultaat verspeeld. Timmer slaagde er wel nog in de race uit te rijden; met een gehavende motor wist hij zelfs nog enkele rijders te passeren en uiteindelijk als 22e te finishen.

Punten in de IDM Assen
Het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft was het weekend van 22 augustus te gast in Nederland voor een race op het TT circuit te Assen. Timmer wist in de supersportrace op een nette twaalfde plaats te finishen, en realiseerde zo zijn doelstelling om bij de eerste 15 te finishen. Daarmee scoorde hij voor de tweede maal dit seizoen punten in het IDM.

Timmer: "Ongelooflijk hoe hard ze in het IDM rijden. Voorafgaand aan dit weekend had ik stiekem de hoop hier wel even bij de eerste vijftien te kunnen rijden. Maar zelfs met een nieuw PR stond ik in de eerste kwalificatie slechts op een 21e plek". Onder mindere omstandigheden wist Timmer in de tweede kwalificatie echter een nagenoeg perfecte ronde te rijden, wat leidde tot een 17e startplek voor de race. Timmer beëindigde de race met de twaalfde plaats, waarmee hij derde Nederlander is geworden.

IDM Hockenheim
Timmer is nu in training voor de IDM-races die 18 en 19 september verreden worden op het circuit van Hockenheim. Timmer: "Hockenheim is een fantastisch circuit, en een van mijn favoriete banen. Ik heb me weer als doel gesteld bij eerste 15 te rijden, maar zoals bekend ligt de lat heel hoog in de IDM en is de concurrentie moordend. Aan de andere kant, ik heb weer een jaar meer ervaring, in vergelijking met vorig jaar rij ik op een nieuw type band, mijn begeleiding is nog professioneler en mijn sponsor Office Depot is een grote hulp. Als het een beetje meezit, laat ik ook op Hockenheim weer van me horen en sluit ik mijn seizoen af met een heel mooi totaalresultaat."


---




Ingezonden persbericht