Persbericht

13 september, 2010

IDC positioneert Cognizant als markleider in wereldwijde testing services Marktonderzoeksbureau erkent Cognizant's snelle groei, domeinkennis en sterk procesraamwerk

Cognizant, dienstverlener in IT-consultancy, technologie en business process outsourcing (BPO), is benoemd tot marktleider in enterprise application testing services naar aanleiding van een IDC MarketScape analyse onder dertien testingorganisaties.

IDC ziet Cognizant als één van de belangrijkste spelers op de markt. De consultant heeft een groot marktmomentum en dat helpt met de verbetering van de efficiëntie van processen en werkstromen binnen de wereldwijde testing services. Dit blijkt uit de 'IDC MarketScape: Global Testing Services, 2010 Vendor Analysis'.

Verder komt uit het rapport naar voren dat Cognizant een versnelde groei van testing services heeft, alsook van de ADM- (application development & maintenance) servicelijnen. Een belangrijk onderdeel van Cognizant's benadering is dat zij zich aanpassen aan het kwaliteitsniveau van haar klanten, doordat de organisatie systematisch bezig is met het verminderen van tijdverspilling. Cognizant creëert ook klantbijeenkomsten waar cases worden besproken die klanten helpen bij het vermijden van interne uitdagingen.

Het rapport stelt verder dat de testingpraktijken van Cognizant zijn afgestemd op specifieke marktsegmenten, zoals financiële dienstverlening, zorg, productie/retail, telecom en media en entertainment. Deze verticale benadering komt overeen met de verkoopstrategie van de organisatie. Hierdoor kan de organisatie haar domeinexpertise en gerelateerde testingmodellen uitrollen. Dankzij de brede en gerichte productinhoud, het Cognizant 2.0 raamwerk voor procesinrichting en de go-to-market strategie, is Cognizant geplaatst in het Leadership Quadrant van IDC Enterprise Application Service Assessment.

Het volledige rapport 'IDC MarketScape: Global Testing Services, 2010 Vendor Analysis', door Rona Shuchat, Mukesh Dialani, en Melinda-Carol Ballou, July 2010, IDC #223954, Volume: 1, Application Outsourcing Services: Competitive Analysis, is beschikbaar op: www.idc.com.

Het volledige Engelsta;ige bericht staat op: http://www.cognizant.com/html/news/pressReleases/2010/IDC_MarketScape.asp