Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 september 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Slapende inbreker aangehouden

Almelo

Een 39-jarige man uit Deventer werd zondagavond 12 september aangehouden, omdat hij slapend in een camper werd aangetroffen op de Celebesstraat in Almelo. De eigenaar van de camper zag omstreeks 20.00 uur dat een onbekende man had ingebroken in zijn camper en daarin lag te slapen. Hij schakelde direct de politie in. De politie kon de 39-jarige man aanhouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010082847)

Met ruim 1,66 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 54-jarige automobiliste uit Enschede raakte zondag 12 september zijn rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 12 september omstreeks 19.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Roessinghsbleekweg in Enschede, een automobiliste. Omdat het vermoeden bestond dat de 54-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,66 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010082852)

Snelheidsduivel is rijbewijs kwijt Wierden
Een 32-jarige automobilist uit Nijverdal kon in de nacht van zondag 12 september op maandag 13 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met een zeer hoge snelheid heeft gereden. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks middennacht op de A1 rijden met een tempo boven de 200 km/h. De agenten konden de auto moeilijk bijhouden. Op de Ten Cateweg in Wierden lukte het bij de auto te komen en een stopteken te geven. Het rijbewijs van de 32-jarige man is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010082913)

Fietsendief aangehouden
Enschede
Een 26-jarige man uit Enschede werd maandagmorgen 13 september aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Surveillerende agenten zagen omstreeks 03.30 uur een man fietsen op het Stationsplein in Enschede. Toen de man de politie zag ging hij er snel van door. Op de Van Galenstraat troffen de agenten de man weer aan. De man, een 26 jarige Enschedeër, was in het bezit van een gestolen fiets en had inbrekerswerktuig bij zich. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010082912)

Automobilist gewond na aanrijding Almelo
Een 32-jarige automobilist uit Almelo raakte zondag 12 september gewond bij een aanrijding in Almelo.

Zondag 12 september omstreeks 11.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Stins / Bleskolksingel in Almelo. Een 32-jarige automobilist uit Almelo moest afremmen voor het oranje / rode verkeerslicht. Dit werd te laat opgemerkt door een achter hem rijdende automobilist, een 31-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Door de aanrijding schoot de auto van de 32-jarige over de kruising door en kwam tegen een elektrische reclamezuil tot stilstand. De 32-jarige moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010082779)

Man aangehouden voor vernielen woning ex-partner Westerhaar-Vriezenveensewijk
Een 44-jarige man uit Borne werd zondagmiddag 12 september aangehouden omdat hij de woning van zijn ex-partner had vernield. De man was omstreeks 14.45 uur in de woning van de 40-jarige ex-partner aan de Torenvalk in Westerhaar-Vriezneveensewijk. Hij had toegang verschaft door een ruit in te gooien. Met een spuitbus had hij diverse goederen vernield in de woning. De man kon later worden aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010082812)

Verdachte man aangehouden voor auto-inbraken Enschede
Een 33-jarige man uit Enschede werd maandagmorgen 13 september aangehouden, omdat hij in het bezit was van inbrekers werktuig en diverse autoradio's en navigatiesystemen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie controleerde omstreeks 03.15 uur de 33-jarige automobilist op de Stevenfennestraat in Enschede. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

De politie doet een oproep om altijd aangifte te doen bij een auto-inbraak. Aangifte kan op het politiebureau maar ook via het internet worden gedaan. Kijk hiervoor op www.politie.nl/twente.

---- --