Ingezonden persbericht


Noord-Holland

PERSBERICHT
Haarlem, 13 september 2010

Joke Geldhof opnieuw lijsttrekker Statenverkiezingen

De Noord-Hollandse D66-leden hebben in grote meerderheid gekozen voor Joke Geldhof als lijsttrekker. Ze kreeg 77% van de stemmen. Zeyhan Güvenc, de andere kandidaat voor het lijsttrekkerschap, kreeg 18% van de stemmen. 5% stemde blanco. Joke Geldhof zal net als in 2007 de kar richting de Statenverkiezingen in maart gaan trekken.

"Met veel enthousiasme ga ik door met het vinden van de beste duurzame oplossingen voor de ruimtelijk-economische opgaven van de provincie" aldus Joke Geldhof. "De komende jaren staat Noord-Holland voor ingrijpende bezuinigingen. Problemen moeten worden onderkend en oplossingen mogen niet naar de toekomst worden geschoven. Dat vereist focus op kerntaken, keuzes en beslissingen die D66 niet uit de weg gaat."

Op 10 september sloot de stemtermijn voor de lijsttrekker voor de Statenverkiezingen van 2 maart 2011. De regionale verkiezingscommissie heeft op 11 september 's ochtends de 577 uitgebrachte stemmen geteld. Hiervan zijn er 542 digitaal en 35 via de post uitgebracht. Joke Geldhof kreeg 446 stemmen, Zeyhan Güvenc 105 stemmen en 26 leden stemden blanco.

In oktober wordt het concept-verkiezingsprogramma gepresenteerd. Er is een programmacommissie die momenteel hieraan werkt. Het programma wordt eerst aan de Noord-Hollandse afdelingen voorgelegd en in november vastgesteld. De kandidaatstelling voor de overige plaatsen op de D66-kandidatenlijst sluit vrijdag 17 september, waarna de leden de definitieve volgorde bepalen. Die stemming sluit in november.



Ingezonden persbericht