Politie Twente

Persbericht Politie Twente 12 september 2010

Chantal Westerhoff: 053-4555588

Extra CIE-telefoonnummer beschikbaar

Enschede

Het onderzoek naar de dood van F. Strijker is in volle gang. De afdeling Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Twente heeft een extra telefoonnummer beschikbaar: 06-17787466. Degene die hun verhaal anoniem aan Politie Twente willen vertellen kunnen hiermee contact op nemen. Dit telefoonnummer is alleen beschikbaar voor dit misdrijf. Uiteraard kunnen getuigen ook gewoon contact opnemen met het Landelijke politienummer 0900-8844.

Verdachten brand op YouTube
Almelo

Van de mogelijke dader(s) van een autobrand op vrijdag 3 september rond 2.00 uur aan de Nieuwstraat- Schoolstraat in Almelo heeft de politie beelden. Deze beelden staan op YouTube. Politie verzoekt getuigen die de personen op de beelden (her)kennen zich te melden.

Vanaf maart 2010 wordt Almelo geteisterd door branden. De politie onderzoekt 38 branden van auto's, schuttingen, coniferen en afvalbakken. Van de laatste autobrand op 3 september 2010 heeft de politie beelden. Op de beelden zijn twee personen te zien die weglopen nadat een auto in de brand is gestoken. De politie hoopt dat er getuigen zijn die deze personen (her)kennen aan de wijze van weglopen of hun houding. De beelden zijn (vanaf vanmiddag) te zien op het YouTube kanaal van het Opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. (http:www.youtube.com/user/onderdeloep).

Vanmiddag, maandag 13 september 2010, omstreeks 15.00 uur starten een aantal politiemedewerkers van het rechercheteam dat de branden onderzoekt in Almelo met flyeren in de omgeving van de Schoolstraat-Nieuwstraat. In deze flyer wordt extra aandacht gevraagd voor het filmpje op intranet. Tevens staat op de flyer een aantal contactpunten, waaronder een e-mailadres van het rechercheteam met de naam Tamala.

---- --