AND gaat digitale kaarten leveren aan CosmicNavigation

Navigatiekaarten West-Europa met meer mogelijkheden, nu beschikbaar voor consumenten

Rotterdam, 13 september 2010 - Kaartenmaker AND Automotive Navigation maakt vandaag bekend een contract te hebben gesloten met CosmicNavigation. CosmicNavigation krijgt toegang tot alle navigatiekaarten van AND. CosmicNavigation gaat de West Europese digitale kaarten van AND met specifieke Points of Interest gebruiken voor navigatie, routeplanning and locatie-informatie.

CosmicNavigation zal de digitale kaarten van AND aanbieden in haar private label merken, via producten als PND's, mobiele navigatie en tablet computer producten. Het bedrijf zal de AND data verrijken met auto- en fietsroutes en nautische kaarten voor Nederland. Via de recent gelanceerde website Mappoi.com wordt bovendien door gebruikers gegenereerde informatie verzameld om de kaarten van AND verder te verrijken.

AND-Chief Executive Officer Maarten Oldenhof: 'Wij hebben altijd gesteld dat navigatie voor iedereen beschikbaar zal zijn. Door onze kaarten via CosmicNavication aan te bieden voor navigatieproducten als PND's zullen meer Europese consumenten toegang hebben tot de gedetailleerde kaarten van AND. Ik ben hierover zeer verheugd, omdat volgens onze visie locatiegebaseerde diensten beschikbaar zullen komen via meerdere type apparaten.'

Olivier Chevalier, Directeur van CosmicNavigation: 'We zijn zeer opgetogen dat we samen met een innovatieve partner als AND samen kunnen gaan werken. Zij weten als geen ander dat de markt momenteel zeer kostenbewust is en kunnen ons digitale kaarten leveren die zeer competitief zijn. Wij gebruiken de kaarten in onze GPS-producten en zullen deze verrijken met onze eigen navigatie gegevens om een competitief product te bieden.'

AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt.

CosmicNavigation is een innovatieve ontwikkelaar van oplossingen voor onderweg. Met wereldwijde partners en klanten heeft de onderneming een breed portfolio van eigen merken voor PND's, mobiel en online ontwikkeld, maar CosmicNavigation levert ook aan andere merken. Bij de ontwikkeling van deze technologie en content oplossingen, heeft Cosmic diverse disciplines, van het insourcen van hardware via de eigen ChinaDesk, tot het ontwikkelen van navigatiesoftware en content. Cosmic genereert echter ook omzet via het eigen netwerk van internationale retailers en het eigen e-commerce platform.