Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht, Tilburg, 13 september 2010

Incubate 2010 van start

Met het advies aan gemeenten om in plaats van in brandweerwagens (de oplossing voor een probleem) te investeren in brandmelders (de detectie van het probleem) opende Charles Leadbeaterde zesde editie van het Incubate festival in Tilburg in het volle theater De NWE Vorst.

Na dit advies ging de voormalig adviseur van Tony Blair in gesprek met onder andere de Commissaris van de Koningin Wim van de Donk. Dit gesprek ging voornamelijk over de betekenis van cultuur in een veranderende samenleving.

De komende week zal Tilburg en omgeving overspoeld worden door het festival voor independent cultuur. Zo cureert vanavond de legendarische Nederlandse punkband The Ex een avond in de V39, treedt op dinsdag psychedelische synthpop-talent Neon Indian op in de Paradox, zal kunstenares Hester Scheurwater haar dubbelzinnige beelden projecteren op gebouwen in de binnenstad en zijn er gepirateerde films te zien in de Filmfoyer.

Het zwaartepunt van het festival ligt in het weekend van 17 tot en met 19 september met een optreden van Black Mountain in het Natuurtheater in Oisterwijk, een samenwerking van Neu-frontman Michael Rother met onder andere Sonic Youth drummer Steve Shelley, een piratenconferentie met onder andere Rob Scholte en Public Enemy-producer Hank Shocklee en de première van een film van de Amerikaanse kunstenaars Dan Deacon en Jimmy Joe Roche. De première vindt plaats op de plek waar de film is opgenomen: boerderij 't Schop in Hilvarenbeek.

Incubate duurt nog tot zondag 19 september. Kaarten zijn te koop via www.incubate.org, en de dagkassa aan de Nieuwlandstraat 34.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vind plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Voor meer informatie over het festival: www.incubate.org.