Ingezonden persbericht


Werkzaamheden herontwikkeling Wijkerbaan van start

Met een flinke beuk vloog judoka Dennis van der Geest op vrijdag 27 augustus dwars door een muur in winkelcentrum Wijkerbaan in Beverwijk. Daarmee gaf de judokampioen het startsein voor de grondige renovatie en uitbreiding van het winkelcentrum.

Winkelcentrum Wijkerbaan werd eind jaren '60 gebouwd en heeft inmiddels een gedateerde uitstraling. Bovendien heeft het centrum geen echte publiekstrekkers en is het niet zichtbaar genoeg. Na de herontwikkeling beschikt De Wijkerbaan over een parkeerdek en meer overdekte winkelpassages, zodat het prettiger winkelen wordt. Bovendien wordt het centrum uitgebreid naar zo'n 9.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak, waardoor het publiek bij een breder scala aan winkels terecht kan. De renovatie van het winkelcentrum door Redema Consultans maakt onderdeel uit van een stedelijk herontwikkelingsplan van de gemeente Beverwijk. Samen met wooncorporatie WOONopMAAT wordt, onder de noemer 'Beverwijk Vitale Stad', ook de woningbouw in het gebied geherstructureerd en uitgebreid, waarbij maatschappelijke en zorgvoorzieningen een prominente plek in Wijkerbaan krijgen. Zo wordt de wijk getransformeerd in een modern woon-winkel-zorgcomplex. Redema Consultants heeft een succesvolle reputatie op het gebied van stedelijke herontwikkeling en het opwaarderen van wijken dankzij een nieuw en modern winkelcentrum. De geslaagde renovatie van het Utrechtse winkelcentrum Overkapel leverde de ontwikkelaar uit IJsselstein dit jaar zijn tweede NRW Jaarprijs op.

Sloopwerkzaamheden
De klokken van het Carillon op het President Kennedyplein klonken vrijdag 27 augustus voor het laatst. De klokken zijn inmiddels verwijderd en opgeslagen in depot, in afwachting van een nieuwe bestemming. Afgelopen week is de rest van het Carillon gesloopt. Deze week is begonnen met de sloop van de eerste winkelpanden aan de Wijkerbaan en ook de garageboxen aan de Dellaertlaan worden op korte termijn gesloopt. Het puin wordt afgevoerd via het President Kennedyplein. Een en ander betekent dat in de komende periode voor de dagelijkse boodschappen het winkelcentrum niet meer via het Kennedyplein bereikbaar is maar via de nieuwe zij-ingang van het winkelcentrum. Deze ingang is achter de tandarts en het chinees restaurant. Dit is de nieuwe ingang die met de spierkracht van Dennis van der Geest is doorgebroken. Rondom het sloopterrein en langs de afvoerroute naar de Plesmanweg worden vanwege de veiligheid bouwhekken geplaatst.

Beverwijk, 15 september 2010