Ingezonden persbericht


Telegraph Media Group kiest Cordys platform om cloud applicaties te organiseren

Cordys Process Factory ondersteunt snel combineren bedrijfsprocessen in de cloud

Londen en Putten, 13 september 2010 - De Telegraph Media Group, de multimedia-uitgever van The Daily Telegraph, de best verkopende kwaliteitskrant van Groot-Brittannië, kiest voor het Cordys-platform om de verschillende cloud-services en -applicaties te organiseren.

In 1994 was de Telegraph Media Group (TMG) het eerste mediabedrijf dat een eigen website lanceerde. Sinds die tijd vormen digitale media een essentieel onderdeel van de activiteiten van de groep. TMG werd in 2009 door de Association of Online Publishers uitgeroepen tot Digital Publisher of the Year. De afgelopen drie jaar is TMG begonnen aan een al even innovatieve hervormingsslag op het gebied van informatietechnologie. Hierin staan Software-as-a-Service (SaaS) en on-demand-platforms zoals Salesforce.com, SuccessFactors en Amazon Web Services centraal. Ook is TMG een van de eerste Britse ondernemingen die bij hun activiteiten volop gebruikmaken van Google Mail en Apps.

Toby Wright, CTO van de Telegraph Media Group: "Vroeger besteedden we een aanzienlijk percentage van ons IT-budget aan en maakten we IT-mensen vrij voor onderhoud en ondersteuning. Door meer gebruik te maken van cloud-platforms voor backoffice-applicaties en omzetgenererende producten en diensten, kunnen we onze resources tegenwoordig voornamelijk inzetten voor technologie- en bedrijfsontwikkelingsprojecten."

Omdat TMG verschillende SaaS-applicaties en Google Apps gebruikt, werd de noodzaak om deze applicaties aan elkaar te koppelen al snel duidelijk. Dit gebeurt nu relatief eenvoudig door processen en applicaties te ontwikkelen die de afzonderlijke SaaS-oplossingen samenbrengen en integreren. Hiervoor is geen ontwikkelcapaciteit of de inzet van extra IT-resources nodig. Ook wilde TMG zelf meer controle hebben, zonder dat ze SaaS-leveranciers telkens om verbeteringen en nieuwe functionaliteiten moest vragen.

Cordys Process Factory biedt TMG de mogelijkheid om tegen zeer lage kosten snel processen en applicaties voor alle SaaS-applicaties in de cloud te ontwikkelen. Cordys brengt alle afzonderlijke cloud-applicaties samen, integreert deze met bestaande backoffice-software en stelt de onderneming direct in staat om waarde te genereren uit de cloud. Deze oplossing stemt processen en applicaties op elkaar af en helpt TMG om snel applicaties op maat samen te stellen (MashApps®). Het bedrijf kan hierdoor snel inspelen op specifieke bedrijfsbehoeften.

TMG gebruikt Process Factory van Cordys om nieuwe cloud-applicaties te bouwen en te integreren. Ook maakt de organisatie gebruik van de integratiemogelijkheden met Salesforce.com, om ervoor te zorgen dat klantgegevens overal in het bedrijf beschikbaar zijn.

Toby Wright: "Cordys' Process Factory is een van de snelste, meest gebruiksvriendelijke en complete omgevingen voor het ontwikkelen van cloud-applicaties. Dankzij het Cordys-platform kunnen ideeën eerder in de praktijk worden gebracht. Zo spelen we sneller en goedkoper in op nieuwe marktomstandigheden."

Het partnerschap tussen Cordys en Google en de integratie met Google Apps speelde een belangrijke rol in de keuze van TMG.

Jan Baan, oprichter van Cordys: "Digitale kanalen zijn de toekomst van mediabedrijven zoals de Telegraph Media Group. De gehele IT-strategie moet gericht zijn op het uitbreiden van onze digitale activiteiten. Dankzij het Cordys-platform kan TMG eerder overstappen op cloud-computing en sneller veranderingen doorvoeren. Dit is nodig om te kunnen voldoen aan de voortdurend veranderende behoeften van gebruikers van digitale media."

Peter Karsten, VP Sales UK bij Cordys, concludeert: "Met ons Software as a Service-model kunnen zakelijke gebruikers hun eigen MashApps bouwen en gebruiken. Dit kan eenvoudigweg door standaard bedrijfsapplicaties, zoals Google Apps en commerciële diensten, te combineren met welke webservice dan ook. Hierbij zijn ze net zo veilig als traditionele platformimplementaties. In plaats van softwarelicenties en de bijbehorende ondersteunende infrastructuur aan te schaffen, kunnen gebruikers van de Cordys Process Factory hun bedrijfsprocessen en -diensten gebruiken, verbeteren en innoveren wanneer ze willen: altijd en overal!"

###

Over de Telegraph Media Group:
Telegraph Media Group Limited is de uitgever van The Daily Telegraph, The Sunday Telegraph, Telegraph.co.uk en de wekelijkse internationale uitgave van The Telegraph. Het is een 100%-dochter van Press Holdings Limited.

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Global 2000-bedrijven kiezen voor Cordys om de prestaties van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren, zoals het verhogen van de productiviteit, snellere introductie van nieuwe producten en het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden. Cordys is een wereldspeler en heeft naast kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA, Azië en het Pacifisch gebied zijn hoofdkantoor in Nederland.