Persbericht

Portland Europe levert PHD Virtual Backup voor Citrix-omgevingen ~ Nieuwe efficiënte oplossing van PHD Virtual Technologies voor back-up van Citrix XenServer-omgevingen nu ook beschikbaar in Benelux ~

Zoetermeer, 13 september 2010 - Softwaredistributeur Portland Europe breidt haar productportfolio uit met PHD Virtual Backup voor Citrix-XenServer. Deze nieuwe back-up- en recovery-oplossing van PHD Virtual Technologies is speciaal ontwikkeld vanwege het groeiende aantal Citrix XenServer-omgevingen en is als eerste gecertificeerd binnen het Citrix Ready®-programma.

PHD Virtual biedt de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de XenCenter®-console bedrijfskritische informatie snel en efficiënt op te slaan en te herstellen. Hiermee beschikken organisaties over een effectieve oplossing voor het beheren van de back-ups van virtuele machines. De ondersteuning voor XenServer®, XenDesktop® en XenApp(TM) zorgt ervoor dat klanten één oplossing kunnen toepassen binnen hun gehele virtuele omgeving. Portland Europe is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die deze technologie te bieden heeft.

"Steeds meer organisaties kiezen voor virtualisatie als een kosteneffectieve oplossing voor hun IT-behoefte, maar voor de continuïteit van de onderneming blijft het van groot belang om regelmatig een back-up te maken van bedrijfskritische informatie", stelt Kim van Brugge, directeur van Portland Europe. "Wij zijn verheugd dat we behalve EsXpress, de back-up- en recovery-oplossing van PHD Technologies voor VMware-omgevingen, nu ook een goede oplossing kunnen bieden voor Citrix-omgevingen. Dit biedt de IT-dienstverleners en managed services providers waarmee wij samenwerken nog meer mogelijkheden om hun diensten aan te bieden. Dit product past uitstekend binnen ons portfolio, omdat het een betaalbare oplossing is die ontzettend veel mogelijkheden biedt."