Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 13 september 2010

Succesvolle eerste editie Zingende Beelden in Beeldenpark Leidsche Rijn sprookjesachtig afgesloten

Op zondagmiddag 5 september en zaterdagavond 11 september stond het Beeldenpark Leidsche Rijn in het teken van een spannende mix van muziek, theater, film en beeldende kunst. De indrukwekkende voorstellingen in combinatie met de unieke kunstwerken onderstreepten de allure van het Leidsche Rijn Park. Op deze eerste editie van Zingende Beelden kwamen ruim 1250 bezoekers af.

Voor dit unieke project maakten een keur aan Utrechtse schrijvers en muzikanten zes meeslepende muzikale vertellingen. Met onder andere optredens van Lilian Vieira, Andreas Suntrop, Gabby Bakker, Simon Gitsels, Audrey Bolder, Victorine Plante, Ronald Straetemans, Izaira Kersten, Sacha Janetti en Otto de Jong. Muzikant en componist Michiel Flamman schreef speciaal voor Zingende Beelden de muzikale composities voor de routes en de Grande Finale.

Op zondagmiddag 5 september genoten zo'n 1000 bezoekers van de bijzondere voorstellingen bij de zes sculpturen. Het zonovergoten park in combinatie met muziek en theater waren voor veel mensen een ontdekking.

Afgelopen zaterdag werd het project afgesloten met de Grande Finale Zingende Beelden. De Lelievijver in de Binnenhof van het Leidsche Rijn Park bood een feeëriek decor voor een grandioze muziektheatervoorstelling. Deze finale maakte onderdeel uit van het Uitfeest en sloot feestelijk af met een speciale openluchtvertoning van 'Ja Zuster, Nee Zuster' van het Nederlands Film Festival. Te gast waren acteur Paul Kooij (buurman Boordevol) en editor Elja de Lange.

Over Beeldenpark Leidsche Rijn

In 2009 werd het Beeldenpark Leidsche Rijn geopend: een serie unieke beelden van internationaal bekende kunstenaars in het Leidsche Rijn Park. Het Beeldenpark is dagelijks gratis te bezichtigen. Kijk voor de wandelroute op www.beyondutrecht.nl

Voor meer informatie, kijk op www.zingendebeelden.nl