Gemeente Utrecht

2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
115 Vragen van de heer V. Oldenborg
(ingekomen 13 september 2010)

Schriftelijke vragen inzake renovatie van de Johan de Witschool

Via bezorgde ouders is Stadspartij Leefbaar Utrecht gestuit op mogelijke problemen bij de renovatie van de Johan de Witschool in Oog en Al. De informatie die wij hebben gekregen is voor ons aanleiding om u de volgende vragen voor te leggen:


1. Is het juist dat de uitvoering van de renovatie van de Johan de Witschool aanmerkelijk wordt vertraagd door een geschil over de financiering van de kosten tussen de gemeente Utrecht en de Stichting Primair Onderwijs Utrecht?
2. Wanneer is dit verschil van mening duidelijk geworden?
3. Heeft het College inmiddels stappen genomen om dit verschil van mening op te lossen en zo ja, hebben die stappen inmiddels tot een oplossing geleidt?
4. Indien er nog geen oplossing is, welke stappen gaat het College dan nu nemen om wel tot een oplossing te komen?
5. Is het juist dat er reeds een aanbestedingsprocedure is gestart of mogelijk zelfs voltooid voor de uitvoering van deze renovatie?
6. Bestaat er in dat verband gevaar voor mogelijke claims van reeds geselecteerde ondernemers die de kosten extra zullen verhogen?
7. Wanneer mogen de leerlingen van de Johan de Witschool en hun ouders verwachten dat de renovatie succesvol kan zijn afgerond?
8. Zijn er naar aanleiding van deze betreurenswaardige vertraging door het College lessen geleerd die een dergelijke situatie in de toekomst kunnen voorkomen, en zo ja welke?

---- --