Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Nomineren jaarlijkse vrijwilligersprijs vanaf nu mogelijk

Sittard-Geleen, 13 september - Een speciaal daarvoor ingerichtte bus, maakt het vanaf nu mede mogelijk dat iedereen een (jeugdige) vrijwilliger of organisatie kan nomineren voor de jaarlijkse vrijwilligersprijs. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de vrijwilligersmanifestatie, die plaatsvindt op 5 januari 2011. Met deze vrijwilligersprijs spreekt de gemeente haar waardering uit voor alle vrijwilligers.

,,Personen of organisaties die zich belangeloos inzetten voor een persoon, een maatschappelijke doelstelling, vereniging etc., verdienen extra aandacht en waardering,' aldus wethouder Berry van Rijswijk (vrijwilligersbeleid). Tijdens de vrijwilligersmanifestatie wordt een aantal vrijwilligers speciaal bedankt. Zij winnen dan de vrijwilligersprijs in de categorieën: Vrijwilliger, Vrijwilligersorganisatie en Jongeren. Een onafhankelijke vakjury zal beoordelen welke vrijwilligers kans maken op die vrijwilligersprijzen.

Deze keer is de gemeente bijzonder geïnteresseerd in de mening van de burger, want aan het einde van dit jaar kan er ook een persoonlijke stem uitgebracht worden op een favoriete vrijwilliger. Er komt dan namelijk een mogelijkheid om via de computer te stemmen en zo een publieksprijs toe te kennen. Om iedereen in de gelegenheid te stellen iemand voor te dragen, rijdt er de komende weken een speciaal ingerichte bus door Sittard-Geleen. Burgers kunnen in deze bus videoboodschappen opnemen met hun motivatie. De bus is herkenbaar aan een afbeelding van een grote groene walvis met de naam Willi en staat dit jaar nog op de volgende locaties:
* 19 september : Dag van de Wijk, Lindenheuvel
* 22 september : Weekmarkt, Born
* 30 september : Weekmarkt, Sittard
* 9 oktober : Weekmarkt, Geleen
* 18 oktober : Oktoberfeest, Rimpelpop

Burgers kunnen hun suggesties voor personen die een vrijwilligersprijs verdienen niet alleen kenbaar maken in de speciale bus, maar ook via www.sittard-geleen.nl/vrijwilligers of zij kunnen contact opnemen met de vrijwilligerscentrale van Partners in Welzijn, telefoon 046-4575700.