Belgacom

Brussel, 13 september 2010
BICS geselecteerd als roaming hub provider voor MTN Group

De toonaangevende wereldwijde leverancier van spraak, data en value added services, BICS, is verheugd aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft ondertekend om roaming hubbing diensten te leveren aan MTN Group, de grootste mobiele operator groep in Afrika en het Midden-Oosten. In hun voortdurend streven om tegemoet te komen aan de steeds evoluerende behoeften van een snel groeiend aantal roaming klanten, implementeren de mobiele operatoren innovatieve oplossingen om onderlinge roaming akkoorden tot stand te brengen. De aansluiting op een hub als alternatief voor onderlinge en individuele akkoorden is van essentieel belang voor het leveren van een betere kwaliteit en het creëren van extra waarde in de dienstverlening, in het bijzonder voor gediversifieerde telecommunicatie groepen die in meerdere markten tegelijk opereren. "Door samen met BICS een MTN Roaming Hub te creëren zullen we onze abonnees een betere kwaliteit over een grotere wereldwijde reikwijdte kunnen bieden. Tegelijk kunnen we profiteren van de schaalvoordelen en een verbeterde operationele efficiëntie", zegt Sifiso Dabengwa, Chief Operating Officer van MTN Group. "De MTN Hub is opgericht om ondersteuning te bieden, niet alleen aan onze eigen activiteiten in de meer dan 21 landen waar we op dit moment aanwezig zijn, maar ook aan onze partners over de hele wereld," voegde hij eraan toe. "Als toegewijde partner van de mobiele operatoren en met onze actieve deelname aan het GSMA's Open Connectivity initiatief in gedachten, zijn we heel fier dat we door de MTN Roaming Hub kunnen bijdragen tot een grotere klanttevredenheid. BICS is MTN's geprefereerde leverancier van internationale diensten, en bijgevolg zijn wij zeer verheugd met de oprichting van een Roaming Hub. We zijn ervan overtuigd dat de hub het bereik zal uitbreiden voor de klanten van MTN Group en van BICS, en in grote mate zal bijdragen tot de verdere roll-out van roaming diensten", aldus Daniel Kurgan, CEO van BICS.

Over MTN Group
MTN Group werd gelanceerd in 1994 en is een multinationale telecommunicatie groep die actief is in 21 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. MTN Group is genoteerd op de JSE Securities Exchange in Zuid-Afrika, met als aandelencode 'MTN'. Op 31 maart 2010 telde MTN 123,5 miljoen klanten in Afghanistan, Benin, Botswana, Kameroen, Ivoorkust, Cyprus, Ghana, Guinee-Bissau, Guinee , Iran, Liberia, Nigeria, Republiek Congo (Congo Brazzaville), Rwanda, Zuid-Afrika, Soedan, Swaziland, Syrië, Uganda, Yemen en Zambia. MTN Group is wereldwijd sponsor van de 2010 FIFA World Cup South Africa TM en bezit de exclusieve rechten op mobiele content voor Afrika en het Midden-Oosten. Bezoek www.mtn.com en www.mtnfootball.com.

Over BICS
BICS levert wereldwijd kwaliteitsvolle oplossingen voor spraak, messaging, roaming, connectiviteit en mobiele betaaldiensten aan honderden telecommunicatie providers. Gepassioneerde en creatieve teams stellen in Brussel, Bern, Monaco, Dubai, Singapore en New York alles in het werk om hun klanten elke dag de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en interoperabiliteit te bieden. Dit stelt BICS' klanten in staat om op hun beurt de eindgebruiker een uitstekende service te verlenen. De vernieuwende aanpak van BICS vertolkt zich in het feit dat zij pionierswerk verrichten op het vlak van de technologische vooruitgang en de consolidatie van de markt. BICS is een joint venture van Belgacom (57,6%), Swisscom (22,4%) en MTN (20%) en rolde transformatieve Next Generation Networks (NGN's) uit. Dankzij een voortdurende focus op diensten met toegevoegde waarde voor mobiele operatoren en zijn groeistrategie is BICS erin geslaagd een wereldwijde koploperspositie te bemachtigen, zowel op de internationale markt van de spraak als van de mobiele data diensten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.bics.com.