Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wilp - Man aangehouden na mishandeling                    |

De politie heeft zondag 12 september een 32-jarige man uit Deventer aangehouden nadat hij een 62-jarige vrachtwagenchauffeur had geslagen.


Het incident vond rond 21:30 plaats op een parkeerplaats langs de A1, ter hoogte van Wilp. Aanleiding was het feit dat de 32-jarige boos werd omdat de 62-jarige man naar zijn vriendin gekeken zou hebben, terwijl de 62-jarige man aangaf slechts de auto van het tweetal te bewonderen. De 32-jarige heeft de vrachtwagenchauffeur geslagen terwijl hij iets in zijn handen had, want de klap veroorzaakte een bloedende hoofdwond. Ambulancepersoneel heeft de 62-jarige man ter plekke behandeld, waarna hij zijn weg kon vervolgen. De 32-jarige man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Twello - Kop-staart botsing met meerdere voertuigen       |

Zondag 12 september zijn vier auto's betrokken geweest bij een botsing op de Rijksstraatweg in Twello. Één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.


De aanrijding vond even voor 12:30 uur plaats. Een 46-jarige automobilist uit Twello remde af om de Beukelaarsweg in te slaan. Een 50-jarige automobiliste uit Deventer die achter hem reed merkte dit te laat op en botste achterop de auto die wilde afslaan. Een derde automobilist remde af om de gebotste auto's te ontwijken, maar werd op zijn beurt van achteren aangereden door een 56-jarige vrouw uit Voorst. Deze vrouw raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobiliste in de tweede auto had last van haar rug en zou zichzelf laten nakijken door een arts. Twee auto's moesten worden afgesleept.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --
|     |Lochem - Verkrachting Lochem in Opsporing Verzocht        |

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 14 september aandacht aan het politieonderzoek naar de verkrachting van een jonge vrouw in Lochem. Dit misdrijf vond plaats op 21 juli, bij de Twentekanaalbrug aan de Stationsweg.


Op woensdagavond 21 juli werd de politie even na 23.00 uur gealarmeerd over wat de 18-jarige vrouw uit Lochem was overkomen toen zij op weg naar huis liep. De vrouw liep die avond vanaf het station richting het centrum van Lochem, toen zij merkte dat zij door een onbekende man werd gevolgd. Toen zij omkeek, bleek deze zijn gezicht te hebben bedekt met een soort nylonkous. De vrouw wilde hardlopend de bebouwing bereiken, maar werd op de Twentekanaalbrug door de man vastgegrepen en verkracht.


Om onduidelijke reden, mogelijk door passerend verkeer, liet de man de vrouw plotseling los en rende hij weg, over de brug en daarna direct linksaf. De jonge vrouw rende meteen naar een naderende fietsster, die haar te hulp schiet door haar achterop te nemen en samen met haar weg te fietsen. De gealarmeerde politie heeft het slachtoffer opgevangen en in de omgeving gezocht naar de man, maar deze werd niet meer aangetroffen.


Daarna heeft de politie ter plekke een onderzoek ingesteld en een buurtonderzoek gehouden. Ook zijn uitgebreide verklaringen opgenomen van het slachtoffer en de te hulp geschoten fietsster. De man die het meisje heeft belaagd is blank, heeft een normaal postuur en was die avond gekleed in een wit T-shirt en een donkere broek met pijpen tot net over de knieën.


Tot op heden heeft het politieonderzoek nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. Opsporing Verzocht besteedt daarom nu aandacht aan deze zaak, inclusief een gefilmde reconstructie van een deel van de gebeurtenissen. Mensen die iets hebben gezien of informatie denken te hebben over de dader, wordt dringend verzocht te bellen met de politie via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Opsporing Verzocht behandelt deze zaak in de uitzending van dinsdag 14 september, op NL 1 vanaf 21:50 uur. Het programma wordt herhaald op woensdagochtend op Ned 2 om 13:20 uur. De beelden over deze zaak zijn daarna te bekijken op zowel de website van Opsporing Verzocht, www.opsporingverzocht.nl, als het speciale Youtube kanaal van Opsporing Verzocht; www.youtube.com/opsporingverzocht .


De politie heeft op enkele drukke punten in Lochem afgelopen weekend flyers uitgereikt om aandacht te vestigen op de uitzending.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --