Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

's-Heerenberg, 13 september 2010

Drukbezochte finale op beurs AgroTechniek Holland
International 1086 van Paul Willemse wint X-Tractor

De International 1086 van Paul Willemse uit Oud Gastel is de winnaar geworden van de X-Tractor verkiezing van het vakblad AgraPower. Tijdens de finale op de beurs AgroTechniek Holland bleek dat zowel het massaal toegestroomde publiek als de deskundige vakjury de International de grootste x-factor toedichtte.

De International 1086 van Paul Willemse rolde in 1977 in het Amerikaanse Chicago van de band. In 2008 kocht Paul de immense trekker van een loonwerker in Oirschot. 'Ondanks dat de 1086 er redelijk uitzag, moest er toch flink wat aan gebeuren', vertelt Paul. 'De trekker is compleet uit elkaar geweest en helemaal gereviseerd. Na vier maanden sleutelen verkeert hij nu weer in nieuwstaat.' Publiek en vakjury waren unaniem in hun oordeel over de International van Paul. De trekker heeft goede looks, is een uniek exemplaar en gaat vergezeld van een prachtig verhaal: gebouwd in Amerika, verscheept naar Denemarken en via-via bij Paul terecht gekomen die hem in vier maanden tijd volledig restaureerde.

Vier finalisten
Aan de finale op AgroTechniek Holland deden naast de International nog drie trekkers mee: de New Holland FiatAgri M100 Unicef van Giel Danenberg uit Heerhugowaard, de New Holland 4630 Blue Power van Alex Schanssema uit Marsum en de Valtra N111 van Eelko Boer uit Warffum. Het publiek kon vier dagen lang stemmen op de trekkers en deed dit ook massaal. De International kreeg uiteindelijk 3.288 stemmen van het publiek. Voor de New Holland FiatAgri waren er 917 stemmen, voor de Valtra N111 615 stemmen en voor de New Holland 4630 284 stemmen. De vakjury bestaande uit Hessel Doornbos van TrekkerWeb, docent Hendrik Schouwenaar van het Groenhorst-college en COM-branchemanager Jelle Bartlema plaatste ook de International op de eerste plek. Winnaar Paul Willemse ontving de grote X-Tractor-troffee en een cheque van 250 euro van AgraPower. Voor de verliezende finalisten waren er reizen naar de fabrieken van hun favoriete trekkermerk.

Intiatief van AgraPower
De verkiezing van de X-Tractor is een initiatief van het blad AgraPower. Bij de X-Tractor wordt gezocht naar de meest bijzondere trekker van Nederland. Dit kan een uniek exemplaar zijn, een volledig gerestaureerde trekker of een trekker met een bijzonder verhaal. Het publiek koos uit twintig genomineerden haar favorieten. De vier trekkers met de meeste stemmen namen deel aan de finale op AgroTechniek Holland.



Ingezonden persbericht