Ingezonden persbericht


Brand-Rex lanceert kleinere en lichtere
gebruiksintensieve kabelsystemen op DataCentre Expo

Bekabelingspecialist is Zilveren Sponsor Europese DataCentre Expo in Düsseldorf

Amersfoort, 13 september 2010 - Bekabelingspecialist Brand-Rex presenteert op de DataCentre Expo in Düsseldorf de allernieuwste gebruiksintensieve koperen en glasvezel kabelsystemen. Deze systemen zijn aanzienlijk kleiner en lichter dan conventionele systemen, waardoor ze minder ruimte innemen. De DataCentre-beurs, het grootste evenement voor de datacenter-industrie in Europa, vindt plaats op 16 en 17 september 2010 in het Duitse Düsseldorf. Brand-Rex is dit jaar Zilveren Sponsor van het evenement, waar duizenden datacenter-professionals verwacht worden.

Brand-Rex presenteert op de DataCentre-beurs zijn laatste vorderingen op het gebied van gebruiksintensieve koperen en glasvezel kabelsystemen, met het oog op het sterk toenemende aantal datacenteruitbreidingen. De kabelsystemen zorgen niet alleen voor een efficiëntere kastindeling en een vermindering van het vereiste vloeroppervlak, maar leveren ook superieure bandbreedteprestaties voor horizontale bedrading, datacenters en storage area networks (SAN's).

Brand-Rex demonstreert tijdens de beurs ook zijn 10GPlus-zonekabel. Deze door 3P goedgekeurde oplossing is vijftig procent kleiner en dertig procent lichter dan conventionele kabels. Verder kunnen bezoekers op de stand van Brand-Rex uitgebreide informatie ontvangen over de unieke kabelbeheersystemen van het bedrijf, die speciaal voor omgevingen met een hoge gebruiksdichtheid zijn ontworpen.

"De rol van Zilveren Sponsor tijdens de DataCentre Expo biedt ons een perfect platform voor het demonstreren van onze praktische kennis op het gebied van complexe connectiviteitsuitdagingen, waar datacenter-professionals tegenwoordig voor staan bij het beheren of plannen van datacenters of serverruimten," zegt Ken Hodge, Chief Engineer bij Brand-Rex. "De realiteit van gecentraliseerde servertechnologie en hogesnelheidscomputers vertaalt zich in strengere koelingsvereisten, een hoger energieverbruik en een groter kabelvolume. Dit vraagt om een nieuwe benadering op het gebied van kabelontwerp en kabelbeheer, en maakt de keuze voor de bekabeling van cruciaal belang bij het specificeren van nieuwe datacenter-apparatuur."

Ken Hodge, Chief Engineer bij Brand-Rex, is een van de gastsprekers tijdens de DataCentre Expo. Meer informatie over deze beurs is beschikbaar op www.datacentre-expo.com.

Over Brand-Rex
Brand-Rex Ltd, opgericht in 1930, is een wereldwijde organisatie gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geavanceerde en krachtige koper- en glasvezelbekabelingssystemen voor communicatiedoeleinden en voor toepassingen in veeleisende omgevingen. Brand-Rex combineert een hoog kennisniveau met ervaring en integriteit. Ook op het gebied van duurzaamheid neemt Brand-Rex een leidende positie in. Alle Brand-Rex-producten voldoen aan de strengste milieueisen en hebben een lange levensduur.

De leidende positie van Brand-Rex in de markt is recent onderstreept door de verkiezing tot 'Structured Cabling Provider of the Year' tijdens de gerenommeerde 'Network Computing Awards 2010' in Groot-Brittannië. Meer informatie is beschikbaar op www.brand-rex.com en op www.kannegieter.nl. In de Benelux wordt Brand-Rex vertegenwoordigd door Kannegieter Electronica in Amersfoort (www.kannegieter.nl).