Ingezonden persbericht


Persbericht tbv sportkatern

Bodegraver bedwingt Zwitserse jongedame

Thomas Knoope heeft zaterdag 11 september de Jungfrau Marathon gelopen in Zwitserland. Deze 42,195 km lange hardloopwedstrijd, die start in Interlaken en vervolgens bijna alleen maar stijgt, heeft hij in 5 uur en 19 minuten afgelegd.

Als gevolg van pech was iemand zijn inschrijving beschikbaar. Door de korte voorbereiding was uitlopen eigenlijk het enige doel. Gaandeweg de eerste 21 km die hij in 2 uur aflegde, bleek een goede tijd zelfs haalbaar. Deze marathon, met 1800 hoogtemeters, was overigens ook zijn eerste marathon.

"Als je dan al zo gek bent om een marathon te lopen, dan zijn de bergen toch wel een prachtig speelveld. Het is indrukwekkend om zo'n rondje te lopen", aldus de 42-jarige Bodegraver.

Na deze prestatie staat er voorlopig maar één andere uitdaging op het programma: de gemeenteraadsverkiezingen van Bodegraven-Reeuwijk in november. Als 10e op de lijst voor de VVD hoopt hij - mits hij voldoende stemmen behaalt - zijn tomeloze energie in te kunnen zetten voor de nieuwe gemeente. Met vertrouwen in de toekomst aan de slag.

Aan de Jungfrau Marathon in het Berner Oberland doen maximaal 5.000 lopers mee, waarvan bijna 200 Nederlanders, die de weg naar boven binnen 6oe uur moeten afleggen.. De eerste 21 km stijgt ongeveer 200 meter tot in Lauterbrunnen, maar het venijn zit hem in de laatste 10 kilometer van de Wengeralp. Dan zijn er nog 900 hoogtemeters te gaan. Als ware berggeiten rennen en wandelen de hardlopers dan vooral over een smal bergpaadje door de morenen van de Eigergletscher achter elkaar omhoog. De finish is op 2100 m boven zeeniveau op de Kleine Scheidegg, onder aan de indrukwekkende hoge toppen van de Jungfrau (4158m), de Eiger (3970m) en de Mönch (4105m).



Ingezonden persbericht