Ingezonden persbericht


Kamer van Koophandel biedt serie trainingen aan

Winkelpersoneel leert omgaan met overvallen

MAASTRICHT - Verspreid over heel Limburg krijgt winnkelpersoneel de komende maanden een kosteloze training aangeboden die leert om te gaan met overvallen.

'Veilig in de Winkel' wordt, samen met de Kamer van Koophandel Limburg, plaatselijke georganiseerd door de servicepunten detailhandel en het centrummanagement. In totaal gaat het om 16 trainingen in de Westelijke Mijnstreek, Heerlen, Roermond, Weert, Venlo en Maastricht.

Na een reeks van overvallen in Limburg heeft de Kamer van Koophandel in april dit jaar samen met gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, Provincie en het georganiseerd bedrijfsleven het belang van een serieuze en gedegen aanpak van de overvallenproblematiek in Limburg onderstreept. In dit kader worden de trainingen aangeboden.

Ze maken deel uit van een publiekprivaat initiatief, ondersteund door de landelijke Taskforce Overvallen, met het doel om via preventie, repressie en nazorg het aantal overvallen in Limburg en de rest van Nederland substantieel naar beneden te brengen.

In de training worden ervaringen gedeeld en ondergaan, onder meer met rollenspellen onder leiding van acteurs. Voorbereide medewerkers kunnen de risico's van agressie en geweld effectief terugdringen. Bovendien doen ze dankzij de training meer zelfvertrouwen op. Elke deelnemer krijgt het boekje 'Veilig in de Winkel'.

************************************ EINDE PERSBERICHT ****************************************



Ingezonden persbericht