Politie Noord- en Oost Gelderland


1 |Apeldoorn - Bewakingsbeelden in Opsporing Verzocht | |
Opsporing Verzocht laat morgenavond, dinsdag 14 september, bewakingsbeelden zien van een persoon die in de nacht van zaterdag op zondag 25 juli vermoedelijk een handgranaat gooide in de tuin van een woning in de Maten in Apeldoorn. Er raakte niemand gewond.


De politie werd die nacht rond 03.50 gealarmeerd over de explosie. De explosie bleek bij nader onderzoek te zijn veroorzaakt door een handgranaat die in de tuin is afgegaan. Als gevolg van de explosie zijn er enkele sierstenen uit de tuin door de ruiten gegaan en ontstond er schade aan de woning.


De bewoners waren tijdens de explosie thuis, zij raakten niet gewond. De politie stelde een onderzoek in, maar heeft tot op heden niet kunnen vaststellen wie de handgranaat gooide. In Opsporing Verzocht worden ook beelden getoond van een fietser die vlak voor de explosie langs fietste. Mogelijk is deze fietser een belangrijke getuige en daarom wordt de fietser met klem gevraagd contact op te nemen met de politie.


Mensen die meer weten over dit incident kunnen de politie bellen via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Opsporing Verzocht behandelt deze zaak in de uitzending van dinsdag 14 september, op NL 1 vanaf 21:50 uur. Het programma wordt herhaald op woensdagochtend op Ned 2 om 13:20 uur. De beelden over deze zaak zijn daarna te bekijken op zowel de website van Opsporing Verzocht, www.opsporingverzocht.nl, als het speciale Youtube kanaal van Opsporing Verzocht; www.youtube.com/opsporingverzocht .


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(

---- --