Ingezonden persbericht


Microsoft Lync: nieuwe oplossing voor telefonie

Lagere kosten; volledige Unified Communications; vele aanvullende partneroplossingen

Schiphol, 13 september 2010 - Vandaag is de release candidate vrijgegeven van Microsoft Lync, de derde generatie van Microsofts serversoftware voor Unified Communications. Deze software zorgt ervoor dat mensen met één druk op de knop met elkaar in contact kunnen komen waardoor ze kunnen communiceren, samenwerken en hun productiviteit verhogen. Lync, voorheen bekend als Office Communications Server, zorgt ook voor aanzienlijke kostenbesparingen en is nu beschikbaar voor bedrijven van elke omvang om kosteloos te evalueren. De release candidate (download vanaf http://technet.microsoft.com/evalcenter\ff808407.aspx) is de eerste stap op weg naar de officiële introductie op de markt. Inmiddels werken ook tientallen partners en klanten aan oplossingen die op Lync zijn gebaseerd.

"Microsoft Lync verbindt mensen met elkaar - vandaar de naam. Bovendien kunnen zij niet alleen op verschillende manieren communiceren, maar ook up-to-date blijven over wat anderen doen - zij zijn 'in sync'," zegt René van Dormolen, Product Manager Unified Communications van Microsoft Nederland. "Gebruikers kunnen met Lync slimmer, sneller en productiever samenwerken, ongeacht waar ze zich bevinden, op vrijwel elk apparaat en met dezelfde gebruiksbeleving, inclusief Outlook en Office. Lync maakt het gebruikers ook gemakkelijker: met één druk op de knop kunnen zij de communicatie tot stand brengen, of het nu om telefoneren gaat, chatten, of het delen van documenten en applicaties. Veel bedrijven staan de komende jaren voor vervanging van hun telefooncentrale(s). Zonder dat er een telefooncentrale nodig is of een speciaal conferentiesysteem, biedt Microsoft nu de optie om telefonie te integreren in de gebruikersomgeving. Deze nieuwe versie zorgt daarbij voor flinke kostenbesparingen door aanzienlijk lagere aanschaf- en beheerkosten in vergelijking met traditionele telefonieoplossingen."

Dit jaar deed Microsoft voor het eerst mee in de jaarlijkse IP PBX Request For Proposal (RFP) van Allan Sulkin (TEQConsult Group). Lync kwam als voordeligste oplossing uit de bus en biedt bovendien naast IP-telefonie ook presence, chat, audio-, video- en webconferencing. Alle functionaliteit is voor iedere gebruiker vanaf elke plek toegankelijk (http://blogs.technet.com/b/uc/archive/2010/03/29/update-from-voicecon-orlando-2010.aspx).

Microsoft Lync kan van elk email-, chat-, of telefooncontact een virtuele face-to-face meeting maken, doordat iedere communicatievorm ook video- en audioconferencing kan omvatten. Ook kan een gebruiker zijn desktop, applicaties en/of documenten delen met anderen en staan voorzieningen zoals instant messaging, internettelefonie, aanwezigheidsinformatie ('presence') en spraakherkenning ter beschikking. Mensen kunnen verbonden blijven met anderen via het apparaat van hun keuze, ook als zij niet op kantoor zijn, en gemakkelijk zonder onderbreking een gesprek via een PC overzetten naar een mobiel apparaat.

Om ervaring op te doen met de nieuwe versie nemen inmiddels meer dan 100 klanten en 20 partners deel aan het Microsoft Lync Technology Adoption Program (TAP). Meer dan 30 partners hebben bètaversies aangekondigd van hardware, software en services die compatibel zijn met Lync 2010.

Tot de hardwareproducten behoren onder meer IP-telefoons en USB apparaten die voor Lync zijn geoptimaliseerd. Tot de softwareproducten behoren contact centers, applicaties voor het opnemen van gesprekken, het registreren van kosten en het integreren van communicatie met bedrijfsprocessen.

In Nederland werken onder andere KPN/Getronics, Wortell, Solfit, StartReady, Atos Origin, Aastra, Exact Software, GN Netcom, NET en Polycom met de nieuwe versie.

Beschikbaaheid

Naar verwachting zal Microsoft Lync later dit jaar op de markt komen. Daarnaast zal Microsoft Lync Online, die klanten een 'on-premise' en een hosting oplossing biedt, in de komende maanden worden geïntroduceerd.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.