Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amstel-sterren Karin Bloemen, Michael Boogerd en Pierre van Hooijdonk nemen collectors items in ontvangst

AMSTEL LANCEERT JUBILEUMFLESSEN TER ERE VAN 140ste verjaardag

Amsterdam, 13 september 2010 - In 1870 opgericht op een steenworp van rivier de Amstel en nu een merk van wereldformaat dat in meer dan 75 landen wordt verkocht. Bierbrouwer Amstel is 140 jaar en viert feest. Ter ere van dit jubileum brengt Amstel drie verschillende Jubileumflessen op de markt. Oud brouwmeester Johan Kooiman reikte samen met presentator Xander de Buisonjé vandaag de eerste exemplaren van de speciale flessen uit aan diverse Amstel-sterren van toen én nu, zoals Karin Bloemen, Pierre van Hooijdonk en Michael Boogerd. Deze Amstel 'ambassadeurs' waren eregasten op een groots Amstel verjaardagsfeest in de Westergasfabriek te Amsterdam.

De drie bijzondere 75 cl Jubileumflessen met Amstel pilsener zijn voorzien van fraaie etiketten uit 1933, 1953 en 1971 die het rijke verleden van Amstel verbeelden. "Amstel is al 140 jaar ons bier. Dankzij onze liefhebbers zijn we uitgegroeid tot een wereldmerk. Daarom willen we al deze liefhebbers bedanken met onder andere drie unieke Jubileumflessen. Prachtige collectors items waarmee we samen het 140-jarig jubileum kunnen vieren", vertelt Maud Meijboom, Marketing Manager van Amstel. De Jubileumflessen zijn van 20 tot en met 27 september in de meeste supermarkten verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 1,59 euro per fles.

Het verhaal van ons bier

Naast de Jubileumflessen, is het Jubileumboek 'Amstel, het verhaal van ons bier, 1870-heden' gepresenteerd. In het prachtig geïllustreerde boek van zo'n 250 pagina's is de rijke geschiedenis van de brouwerij voor het eerst vastgelegd: van de eerste jaren aan de Amsterdamse Mauritskade, tot de overzeese avonturen, de traditionele bruine cafés, vernieuwende verpakkingen en reclamesuccessen. Het eerste exemplaar van het Jubileumboek is tijdens de viering van het 140-jarig Jubileum uitgereikt door historicus en auteur Peter Zwaal en algemeen directeur Heineken Nederland Philip de Ridder aan een nazaat van de Amstel oprichters, de heer G.C.C. Pels Rijcken. Het Jubileumboek is verkrijgbaar bij de boekhandel, via www.amstel.nl en Uitgeverij Bas Lubberhuizen (www.lubberhuizen.nl) voor de prijs van 14,99 euro.

Jubileumcampagne

De komende maanden pakt Amstel uit met een campagne ter ere van zijn 140-jarig Jubileum. "We willen dit Jubileum samen vieren met de consument en onze relaties. Zo komt er naast het boek en de Jubileumflessen een tv-commercial, organiseren we verschillende acties met supermarkten en brengen we speciaal voor de horeca een unieke serie Amstel-Jubileumvazen uit. Deze Jubileumvazen dragen net als de Jubileumflessen historische Amstel logo's uit 1933, 1953 en 1971. Daarnaast kunnen consumenten binnenkort op Hyves bepalen wat de meest favoriete Amstel commercial aller tijden is. De winnaar wint een rol in de nieuwe Amstel commercial." aldus Meijboom.


---




Ingezonden persbericht