Gemeente Cromstrijen


Numansdorper wandelt naar Compostella

13-09-2010

Alleen de stempel van de gemeente Cromstrijen ontbrak nog op de stempelkaarten van de heer Stinis uit Numansdorp. Op 1 mei begon hij aan zijn tocht te voet richting Santiago de Compostella in het noordwesten van Spanje.

Stempel
Burgemeester Giel Janssen gaf hem met alle plezier de stempel van de gemeente als bewijs dat de wandelaar uit Numansdorp vertrokken is. Dat was bewezen door de woonplaats van de wandelaar en de eerstvolgende stempel die de heer Stinis kreeg bij de Aldi in Fijnaart.

Ontmoeten
De reis is volgens de 63-jarige Numansdorper naar tevredenheid verlopen, hoewel hij liever iets vaker in zijn tent had geslapen. Onderweg leerde hij verschillende mensen kennen en ook zichzelf: "Op verschillende plaatsen ben ik mezelf wel tegengekomen en had ik het even moeilijk. Maar het nadenken in de rust van de natuur was heerlijk. Van iedere bloem en ieder vogeltje genoot ik steeds intensiever".

De terugkeer
De Numansdorper keerde op 23 augustus met de bus terug vanuit Spanje: "Ik koos bewust voor de bus, omdat een vliegtuig me te snel gaat. Ik heb nu nog steeds de tijd nodig om de reis te verwerken."

De toekomst
Het volgende doel is Nepal. Maar omdat de heer Stinis last heeft van zijn rug, moet hij die reis misschien nog even uitstellen.

De gemeente Cromstrijen feliciteert de heer Stinis met zijn bijzondere presentatie!