Politie Zeeland

1659-2010 Fietsenkijkdag, Hulst

Op woensdag 22 september organiseert bureau Hulst een fietsenkijkdag. Mensen die hun fiets kwijt zijn en aangifte hebben gedaan van diefstal, kunnen op deze dag komen kijken of hun fiets tussen de aangetroffen fietsen staat.

Bezoekers kunnen terecht tussen 09.30 en 12.00 uur en van 13.00 tot 20.00 uur op het bureau aan de Maelstedeweg 50 in Hulst.


1660-2010 Aanhouding na asociaal rijgedrag, Hoofdplaat

Een 25-jarige man uit de gemeente Sluis is in de nacht van zondag op maandag aangehouden vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. Ook is hij zijn rijbewijs kwijt.
Agenten wilden de man rond middernacht controleren in de Dorpsstraat in Hoofdplaat. Toen de 25-jarige bestuurder dat in de gaten kreeg, reed hij er met hoge snelheid in zijn auto vandoor.

De agenten zetten vervolgens de achtervolging in. De verdachte reed door het dorp met een noodvaart, snelheden van boven de 150 km/u werden gehaald. Uiteindelijk stopte de 25-jarige man op de Inlaag. De achtervolging werd daar echter niet mee gestaakt: de man rende vervolgens weg. Agenten volgenden de man eveneens te voet. Uiteindelijk werd hij aangehouden in een achtertuin aan het Spuikom.

De bestuurder bleek ook 1.5 keer teveel te hebben gedronken. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen en zijn auto is in beslag genomen.