Gemeente Hilversum

Maak een proefrondje op de elektrische fiets

publicatiedatum: vrijdag 10 september 2010

Iedere Hilversummer die nieuwsgierig is naar de elektrische fiets kan het woensdag 15 september gratis proberen. Op het Arenapark staan dertig elektrische fietsen klaar voor iedereen die eens een proefrondje wil maken. Verzamelpunt is parkeerdek `de banaan', vlakbij Marathon 11 in Hilversum.

Geïnteresseerden zijn tussen 9.00 en 16.00 uur welkom en kunnen zich ter plaatse melden bij de partytent op het parkeerdek. Vooraf opgeven is niet nodig. Op het Arenapark is geen parkeerruimte beschikbaar. Belangstellenden wordt geadviseerd met de fiets of met het OV naar het Arenapark te reizen.

Op maandag 13 en dinsdag 14 september worden de elektrische fietsen door de werknemers op het Arenapark zelf uitgeprobeerd. Verkeerswethouder Erik Boog opent deze `elektrische fietsdriedaagse' op hetzelfde parkeerdek op maandag 13 september om 13u15. Maandag is er ook informatie over fietsregelingen en is de Fietsersbond aanwezig, met de actie `rij2op5'. Deze actie is er op gericht dat werknemers minimaal twee van de vijf dagen de auto naar werk laten staan. Vooraf is een aantal werknemers geselecteerd die normaal gesproken met de auto naar het werk gaat, maar nu een maand lang een elektrische fiets uitprobeert.

Deelname aan de elektrische fietsdriedaagse van het Arenapark is één van de activiteiten van `Hilversum fietst'. De gemeente Hilversum en het mobiliteitsplatform Arenapark willen werknemers stimuleren om ook voor het woon-werkverkeer eens wat vaker de fiets te pakken.