Dura Vermeer

Hengelo - 13 september 2010

Hoogste punt Korhoenders spectaculair gevierd

Met het op het dak hijsen van een spant (drager van de dakconstructie) door één van de toekomstige bewoners van het complex heeft Dura Vermeer Bouw Hengelo het bereiken van het hoogste punt van het project Korhoenders in Hengelo gevierd.

Dura Vermeer Bouw Hengelo realiseert dit bijzondere woonzorggebouw voor opdrachtgever woningcorporatie Welbions en haar gebruikers van St. Wooninitiatief de Korhoenders. Deze stichting is opgericht om een beschermde woonomgeving te creëren voor een groep verstandelijk gehandicapte jongeren. Dit initiatief is genomen door de ouders die graag zelf invloed wilden hebben op de toekomstige woonomgeving en de medebewoners van hun kinderen.

Een dankwoord van woningcorporatie Welbions was er voor de medewerkers van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Met nog de hint dat de Korhoenders graag voor kerst hun intrek willen nemen in het nieuwe woonzorggebouw, werd er getoost op een voorspoedig verloop van de rest van de bouw van het nieuwe complex. In 2009 is Dura Vermeer gestart met de bouw van het project dat is ontworpen door Wingender Hovenier Architecten uit Amsterdam. Op de begane grond van het gebouw worden naast twee zorgappartementen ook een grote gezamenlijke woonruimte en een bergruimte gerealiseerd. De andere tien zorgappartementen worden verdeeld over de eerste en tweede verdieping.

Eengezinswoningen en rugzakwoningen
De bouw van het complex voor St. Wooninitiatief de Korhoenders is onderdeel van een complete metamorfose van de Händelstraat te Hengelo. Dura Vermeer Bouw Hengelo realiseert in opdracht van Woningcorporatie Welbions hier ook 24 eengezinswoningen in zowel de koop- als huursector. Naast de eengezinswoningen worden er ook 10 rugzakwoningen gebouwd. Van deze woningen zijn de hoekwoningen bestemd voor bewoners die aan huis werken of een atelier willen inrichten. De andere woningen worden gebouwd voor mensen die mantelzorg verlenen en krijgen. Het gaat om een appartement op de begane grond met daarboven een eengezinswoning. Het ontwerp van deze woningen is van Van Wylick Architecten uit Eindhoven.