Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (37-10)

13 september 2010

College 2010 - 2014

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 13 tot en met 19 september 2010.

Correctie WB36:
Wethouder Jan Willem Mijnans opent de tentoonstelling `De smaak van de 19e eeuw in Spijkenisse en Hekelingen' op zaterdag 11 september om 11.00 uur in de hal van het stadhuis.

Wethouder Mourik start Groene Voetstappen project

Wethouder Christel Mourik geeft maandag 13 september om 8.30 uur op basisschool De Piramide (locatie De Schenkel) de kick off van het project Groene Voetstappen. De Annie M.G. Schmidtschool en De Horst doen ook mee aan het project. Met veel andere kinderen van basisscholen door heel Nederland en Europa, wordt er zoveel mogelijk niet gemotoriseerd naar school gegaan. Hierdoor wordt de leefomgeving van kinderen verbeterd. Met lessen en stickervellen verzamelen de kinderen symbolische kilometers.

Wethouder Dijkman opent feestweek OBS Jan Campert

Wethouder Kees Dijkman opent maandag 13 september om 09.45 uur de feestweek ter ere van het 50-jarig bestaan van OBS Jan Campert. Wethouder Dijkman onthult een kunstwerk van mozaïek dat door de kinderen gemaakt is. De onthulling vindt plaats bij de school aan de Slauerhoffstraat 2.

Wethouder Mourik onthult projectbord rotonde Maaswijkweg/Joke Smitlaan

Wethouder Christel Mourik onthult dinsdag 14 september om 09.00 uur het projectbord aan de Maaswijkweg ter hoogte van de Joke Smitlaan. Het bord laat de nieuwe situatie zien.

Wethouder Dijkman flyert op markt

Wethouder Kees Dijkman deelt dinsdag 14 september tussen 13.00 en 13.30 uur flyers uit op de markt. De flyer over educatiemogelijkheden bij Zadkine wordt uitgedeeld in het kader van De week van het Leren en laaggeletterdheid. Het doel van de Week van het Leren is volwassenen te wijzen op de vele mogelijkheden om te blijven leren. Zadkine staat met een stand op de weekmarkt om voorliching te geven over de verschillende opleidingsmogelijkheden.

Wethouder Dijkman opent kindercaravan

Wethouder Kees Dijkman opent dinsdag 14 september om 16.00 uur de Kindercaravan aan de Lange Groeneweg 100. De Kindercaravan is een onderdeel van Kinderopvang Mundo en is een natuurlijke buitenschoolse opvang. De Kindercaravan is bedoeld voor avontuurlijke nieuwsgierige kinderen van 4 tot en met 12 jaar die houden van buitenspelen en vies mogen worden.

Burgemeester en wethouders ontvangen nieuwe inwoners

Het college van burgemeester en wethouders ontvangt zaterdag 18 september om 10.30 uur 135 nieuwe inwoners van Spijkenisse in de Burgerzaal van het stadhuis. De genodigden zijn hier het afgelopen jaar komen wonen. Na een welkomstwoord van burgemeester Salet vertrekken zij per bus voor een anderhalf uur durende rondrit door de stad. De gemeentesecretaris en twee wethouders vervullen deze rit de rol van reisleider. Hierna keert het hele gezelschap terug naar het stadhuis voor een lunch.