Imtech NV

Imtech: 22 miljoen orders aan intelligente netwerken voor optimale energie-efficiëntie

13 september 2010

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) ziet in de afgelopen periode een duidelijke toename van de vraag naar intelligente netwerken voor slimme gebouwen (`smart buildings') en slimme energiedistributienetwerken (`smart grids'). Intelligente netwerken vormen de basis voor optimale energie-efficiëntie. Recent zijn orders ontvangen met een totale waarde van meer dan 22 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: `De Europese energiemarkt vormt een belangrijke `driver' voor verdere groei van Imtech. Imtech is in deze markt één van de sterkste technische spelers en acteert als een innovatieve energie-implementatiepartner in een groot aantal Europese landen. Door energieoplossingen te integreren in de Imtech-totaalaanpak wordt aan klanten toegevoegde waarde geboden. De focus ligt op energiebesparing, het duurzaam opwekken van energie, het vergroten van de energie-efficiëntie, energiecentrales, energy contracting en hightech decentrale energievoorzieningen. Intelligente netwerken vormen de basis voor een optimale energie-efficiënte, omdat deze de basisinfrastructuur vormen voor de communicatie tussen energieaanbieders en energieafnemers. Ook in dit segment van de markt is Imtech bezig een sterke positie op te bouwen.'

Vraag naar intelligente netwerken neemt toe
Intelligente netwerken vormen de basisinfrastructuur voor slimme gebouwen (`smart buildings') en slimme energiedistributienetwerken (`smart grids'). De IT-kennis rondom deze netwerken is bij Imtech ICT aanwezig. Informatie- en communicatietechnologie maakt immers een brede toepassing van intelligente netwerken mogelijk. Dit leidt niet alleen tot optimale energie-efficiëntie binnen gebouwen en elektriciteitsdistributienetten, maar maakt ook additionele toepassingsmogelijkheden mogelijk. Recente Nederlandse orders voor intelligente netwerken zijn afkomstig van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, het energiebedrijf Eneco, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, ASR Nederland en de gemeente Amersfoort.

Meerdere services zijn mogelijk
Naast implementatie van intelligente netwerken vragen klanten in toenemende mate deze netwerken ook te onderhouden en te beheren. Imtech biedt vanuit haar redundant uitgevoerde 24x7 Network Operating Center (NOC) van Imtech ICT diensten aan op het gebied van networking, unified communications en IT-security. Deze diensten worden zowel als managed services (Imtech neemt deze diensten van de klant over) als cloud based services (Imtech virtualiseert onderdelen van het netwerk op afstand, waardoor investeringen van klanten in hardware en software achterwege kunnen blijven) aangeboden.

Samenwerking met wereldmarktleiders
Imtech werkt voor realisatie, onderhoud en beheer van deze intelligente netwerken samen met wereldmarktleiders als Cisco Systems en HP Networking. Imtech beschikt bij deze partijen over de hoogst haalbare partnerstatus. Hiermee is hoogwaardige technische kennis en relevante ervaring voor klanten gewaarborgd. In deze samenwerking excelleert Imtech. Zo is recent van Cisco Systems de `Green Partner of the Year Award' ontvangen.