Gemeente Den Haag


Prinsjesdag 2010


* Laatste wijziging: 13 september 2010

Prinsjesdag vindt jaarlijks plaats op de derde dinsdag van september. Tijdens Prinsjesdag opent H.M. Koningin Beatrix het parlementaire jaar. Voorafgaand is er de traditionele rit van het koningshuis in de Gouden Koets vanaf Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar het Binnenhof.

Op dinsdag 21 september speelt zich een bijzondere dag af in de Hofstad. Den Haag staat volledig in het teken van de traditionele Prinsjesdag. Een dag vol adembenemend ceremonieel met als hoogtepunten de rijtoer van de Koningin in de Gouden Koets door Den Haag, van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, en de afsluitende balkonscène bij Paleis Noordeinde. Minder bekend zijn de bijzondere ceremonies en repetities die jaarlijks in de dagen voorafgaand Prinsjesdag plaatsvinden. Op de nieuwe website www.prinsjesdagdenhaag.nl is uitgebreide informatie te vinden over het Koninklijke Welkom in Den Haag van 14 tot en met 21 september.

De VVV biedt de volgende mogelijkheden om de prinsjesdag stoet van dichtbij mee te maken.

Tribunekaarten Prinsjesdag

Vanaf uw tribuneplaats op het statige "Lange Voorhout" heeft u het beste zicht op de koninklijke stoet die tweemaal aan u voorbij trekt. Onze "Lady speaker" verslaat de samenstelling van de stoet.

Prijs: EUR 15,00 per persoon.

Prinsjesdagarrangement

Dit arrangement is inclusief:

* Plaatsbewijs op de tribune

* Koffie met gebak en oranjebitter

* Stadswandeling onder begeleiding van een gids

Onze gids verwacht u om 10.00 uur bij VVV Den Haag (Hofweg 1). Na de samenstelling van de groep (maximaal ongeveer 25 personen) zal de gids aanvangen met de stadswandeling. Deze leidt u langs onder andere brengen het Parkhotel waar u een kopje koffie met oranje gebak krijgt aangeboden. Uiteraard mag het Oranjebittertje en het unieke uitzicht op de paleistuinen die eindigen bij de achterzijde van Paleis Noordeinde niet ontbreken.

Uiterlijk 11.30 uur neemt u plaats op de tribune. Vanaf uw tribuneplaats op het statige "Lange Voorhout" heeft u het beste zicht op de koninklijke stoet die tweemaal aan u voorbij trekt. Onze "Lady speaker" zal de samenstelling van de stoet verslaan. Nadat de stoet voor de tweede maal aan u voorbij is getrokken, wordt de stadswandeling verder voortgezet. De stadswandeling voert u verder langs onder andere Paleis Kneuterdijk en Paleis Noordeinde. Om 16.00 uur neemt de gids afscheid van u in de binnenstad van Den Haag. (De route is onder voorbehoud, in verband met de bereikbaarheid van de stad).

Prijs: EUR 39,50 per persoon

Voor boekingen en informatie:

Den Haag Marketing, VVV Groepsarrangementen

Hofweg 1 (tegenover het Binnenhof)

2511 AA Den Haag

Tel.: 070-361 88 60

Fax: 070-361 79 15

E-mail: tours@denhaag.com

Zie ook

Verkeersmaatregelen tijdens Prinsjesdag

Meer informatie

www.prinsjesdagdenhaag.nl